Show

Komentari 2

'Živi mrtvaci' nam donose ove jeseni pravo zatišje pred buru

'Živi mrtvaci' nam donose ove jeseni pravo zatišje pred buru

Sjetimo se svih preživjelih koji se mogu osvetiti Neganu za Glenna i sve ostale nepravde koje im je zadao. Njihov bijes prema najgorem čudovištu kojeg su našli bit će opak

Sinoć smo odgledali i petu epizodu najnovije sezone 'Živih mrtvaca', a nekako nam je nevjerojatno da smo ove godine do sada vidjeli samo tri smrti. Ok, Negan je odgovoran za dva prilično značajna ubojstva, no u usporedbi s raskalašenom prošlom sezonom, 'Žive mrtvace' se ove jeseni za sada može usporediti sa zatišjem pred buru.

To je nekako bila i tema sinoćnje epizode 'Go Getters' tijekom koje su nas producenti htjeli podsjetiti na sve preživjele koji se mogu osvetiti Neganu za Glenna i sve ostale nepravde koje im je nanijeo. Epizoda se osim toga bavila i direktnim posljedicama Neganovih ubojstava pa smo tako vidjeli kako si Daryl još uvijek nije oprostio za sve što se dogodilo dok se Maggie odlučila ustati iz pepela jača nego ikada.

Osim njih dvoje, Rosita i Sasha imaju vrlo očite planove da za glavu skrate novog glavnog negativca omiljene nam postapokaliptične sapunice. I dok je Rosita krenula planirati svoju osvetu uglavnom zato da njen lik ima što za raditi, Sashina mržnja se doima potpuno prirodnom te možemo reći da predstavlja organski, uvjerljivi razvoj događaja.

A kako se Rick predao Neganu zato što ne želi izgubiti više voljenih ljudi, ostatak njegove ekipe uglavnom nema ništa što ih sputava da pokušaju eliminirati ovu televizijsku babarogu, što uključuje i njegovog vlastitog sina. Tako je, Carl nije samo spreman ubiti Negana nego se već i ukrcao na kamion koji ide prema Neganu. Oni koji su čitali stripove vjerojatno znaju kako će ova mini priča završiti, no bit će zanimljivo vidjeti kako su je scenaristi prilagodili za TV format, pogotovo zato što se Jesus u originalnom predlošku nije pridružio Carlu u njegovoj osveti.

Ostatak recenzije donosi IGN Adria.

Najčitaniji članci