Obavijesti

Show

Komentari 1

'Živi mrtvaci': Što takav kraj znači za gledatelje i za likove?

'Živi mrtvaci': Što takav kraj znači za gledatelje i za likove?
2

Premda je Carl evakuirao građane, Neganov napad je bio toliko opak da je cijelo naselje uništeno. U kaosu koji je uslijedio Rick je spašavao Carla i Michonne, no stvari su krenule krivo

VIDEO

Finale prve polovine osme sezone 'Živih mrtvaca' je u svojih 90 minuta uspjelo pokazati nevjerojatno puno događaja. Mnoge su stvari razriješene, neke su zakomplicirane, dok su nas neke ostavile u stanju šoka.

Upozoravamo, ako niste pogledali epizodu, sada prestanite čitati jer u daljnjem tekstu ima spoilera.

Prisjetimo se prvo manje bitnih događaja. Dwight se okrenuo protiv The Saviorsa, a Eugene je ipak pokazao da nije bezvrijedan. Maggie se uspjela othrvati svojim tamničarima, dok je Ezekielov život u opasnosti. I dok su sve to događaji o kojima se i može raspravljati, svima je na umu ipak ostao onaj najbitniji - što će biti s Carlom? Naime, šokantan tren kojeg su nam obećali još početkom sezone uistinu se dogodio i to na najneočekivaniji način. Carl Grimes pretrpio je ugriz zombija. A kako već od prije znamo da od toga oporavka nema, jasno nam je što će se s likom dogoditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Doduše, sam ugriz nije pokazan, ali tijekom borbe posve jasno se može vidjeti promjena izraza na njegovom licu jednom kada je ugrižen. Nakon samog događaja, Carlova osobnost se promijenila te je postao značajno mirniji i promišljeniji. O ugrizu nije ni sa kime pričao. Ostavio je poruku svojem ocu te je napravio planove da pobjegne iz Alexandrije i umre sam, no Negan je poremetio te planove.

Premda je Carl evakuirao građane, Neganov napad je bio toliko agresivan da je cijelo naselje uništeno. U kaosu koji je uslijedio Rick je krenuo u spašavanje Carla i Michonne, u čemu ga je Negan umalo spriječio. A pri kraju tog spašavanja Rick je i saznao groznu vijest - Carla je ugrizao zombi.

Epizoda nam nije pokazala Carlovu smrt, ali kako smo do sada saznali, od virusa nema bijega. Tko se njime zarazi, od virusa i umire. Naredna epizoda će stoga vjerojatno u mnogočemu biti posvećena sjećanjima na Carla te njegovoj smrti. Ipak, u pitanju je lik kojeg smo od prve epizode pratili i prirastao nam je srcu.

Svi ostali događaji, kao što su cliffhangeri iz Oceansidea (Natanijina smrt i neznanje što će dalje biti) te događaji u Kraljevstvu i Hilltopu jednostavno nisu uspjeli iz nas izvući takve emocije kakve su izašle nakon što smo shvatili da su Carlu dani odbrojani.

Serija se na male ekrane vraća krajem veljače, točnije 25. veljače 2018. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode