Obavijesti

Show

Komentari 74

Živi u Kaliforniji, kuha i snima, a Kolindine izjave joj nisu 'sjele'

Živi u Kaliforniji, kuha i snima, a Kolindine izjave joj nisu 'sjele'
12

U vrijeme najveće popularnosti Ljiljana je napustila Magazin, a njezin bivši suprug, prvi hrvatski paparazzo Jadran Lazić, u intervjuu prije nekoliko godina otkrio je da je to napravila zbog njega

VIDEO

Ljiljana Nikolovska (55) pjevala je u Magazinu od 1983. do 1989., a sada se našla na listi Radničke fronte (RF). Njezino ime je na zadnjem mjestu liste u VIII. izbornoj jedinici. 

Kada je došla u legendarnu grupu, Ljiljana je imala svega 19 godina. Bend je debitirao 1980. na Splitskom festivalu, a konkurenciju su pomeli tri godine poslije s hitom 'Kokolo' kad im se pridružila Ljiljana.

Privatna arhiva

No u vrijeme najveće popularnosti Ljiljana je napustila Magazin, a njezin bivši suprug, prvi hrvatski paparazzo Jadran Lazić, u intervjuu prije nekoliko godina otkrio je da je to napravila zbog njega. Ljiljana se zbog ljubavi za Jadranom preselila u Kaliforniju. 

Privatna arhiva

U početku joj je, ispričala je, ondje bilo zanimljivo jer joj je sve bilo novo. Isprva je bila u čudu kad je doznala da postoje stotine različitih vrsta kruha ili da Amerikanci večer prije meso preliju 'kemikalijama' kako bi ga omekšali prije sutrašnjeg pripremanja.

 - Da. Išla je sa mnom. Ostavila je Magazin. Što ćeš... Ne možemo drugačije biti zajedno – rekao je Lazić.

Ljiljana Nikolovska na izborima: Ime joj na listi Radničke fronte
Ljiljana Nikolovska na izborima: Ime joj na listi Radničke fronte

Ljiljana je Hrvatsku napustila prije rata, a nakon kraha braka s Lazićem, 1995. se udala za glazbenika Peta Mazicha (55), s kojim ima sina Tonija. Godinama žive u San Pedru, a u kući imaju i glazbeni studio. Od prvog trenutka, kaže, činilo joj se kao da se već dugo poznaju. Peteu je trebalo mjesec dana da skupi hrabrosti da je nazove jer se u to vrijeme Ljiljana razvodila od prvog supruga.

Privatna arhiva

- Kad bismo zajedno izašli, uzeli bismo butelju vina i sjeli na plaži Venice Beach i ondje razgovarali satima, do jutra. To nam je bilo dovoljno. Viđali smo se svaki dan i postali sjajni prijatelji - izjavila je.

Facebook

Ljubav je planula, a danas kad su u braku i dalje su, kaže, najbolji prijatelji.

- Nekad sam stalno išla tamo-ovamo, no kad sam rodila sina Tonija, prije 14 godina, sve se promijenilo. Od tada kuham, radim u studiju i taksiram svog malog – rekla je Nikolovska 2013. 

Privatna arhiva

Iako je nema u hrvatskoj javnosti. Ljiljana, koja je aktivna na društvenim mrežama, često se osvrne na događanja u zemlji. Jednom prilikom je digla prašinu komentirajući izjavu bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (52).

YouTube

Naime predsjednica je prilikom primanja nagrade za životno djelo zaklade Fulbright u Washingtonu komentirala svoj život u Jugoslaviji pa je rekla da je bila 'djevojka rođena s krive strane Željezne zavjese koja je sanjala druga mjesta na kojima su ljudi imali slobodu izbora, gdje se moglo slobodno govoriti i izražavati svoja uvjerenja a da se zbog toga ne bude progonjen'. Ljiljana joj nije ostala dužna.

Ljiljana Nikolovska: 'Nikada nisam požalila što sam otišla iz Magazina, ni ne slušam ga više'
Ljiljana Nikolovska: 'Nikada nisam požalila što sam otišla iz Magazina, ni ne slušam ga više'

- I ja san bila muzičar, proputovala cili svit, išla na ponoćke, vinčanja i pričesti u crkvu, išla na balet, u doktora, zubara, ljetovanja i zimovanja kad god su mi naredili, iza te iste željezne zavjese. Puno san propatila. Kolinda, izdrži još malo, dok te ne prime negdi vani u izlog s puno neonskog svitla - napisala je Nikolovska na društvenoj mreži.

Splitski festival 1996

Ljiljana se prije dvadesetak godina pokušala vratiti na hrvatsku estradu, no samostalna karijera nije joj uspjela. Ona je jedina pjevačica Magazina kojoj Tonči Huljić (58) nakon odlaska iz benda nije pisao hitove.

Naslijedila ju je Danijela Martinović (48). Ljiljana se prije ranije osvrnula i na bivšeg šefa. Bivšoj pjevačici Magazina zasmetali su komentari Tončija Huljića u showu 'Nikad nije kasno'. On je rekao da Magazinov hit 'Tri sam ti zime šaptala ime' danas ne pronalazi put do publike.

Nikolovska

Zbog toga ga je Nikolovska prozvala egocentrikom jer se, kaže, hvalio da je ključan faktor za uspjeh Magazina.

- On se ljuti kad mu pjevač oduzme pozornost jer misli da oni nemaju nikakvu kreativnu ulogu - napisala je Nikolovska. 

Nedavno je u jutarnjoj emisiji Radio Dalmacije progovorila o neredima u SAD-u i odlasku iz grupe. Nikad nije požalila što je otišla. 

- Ne, ne, nije to više bilo za mene, niti je to bila ekipa za mene, niti uvjeti, niti išta. Nije mi žao. Lijepo je čuti da je nešto ostalo od toga - poručila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina