Obavijesti

Show

Komentari 84

Životinjsko carstvo s poznatim imenom: Svi smo mi Severina

Životinjsko carstvo s poznatim imenom: Svi smo mi Severina
4

VAŽNO JE ZVATI SE... Magare s Biokova, štene spašeno s divljeg deponija u Slavoniji i zlatna ribica iz Beograda dobili su ime po popularnoj splitskoj pjevačici

VIDEO

Na svijetu nema bolje magarice od Seve. Da se maziti, prilazi ljudima, pametnija je i simpatičnija od druge dvije cimerice s kojima živi, ima divnu crnu grivu i, za razliku od prijateljica, ona se jedina dere i reve, kao da pjeva, kažu u Parku prirode Biokovo.

Magarica, koja je dobila ime po pjevačici Severini (43), u Park je došla iz Šestanovca kao dio projekta za održiv razvoj pograničnih područja kroz očuvanje hrvatskih autohtonih pasmina i otvaranje genskih centara u Buhovu i na Biokovu.

SEVE NIJE TVRDOGLAVA

Seve je atrakcija među svim turistima kojima je njezino ime simpatično i smiješno. Splićankina životinjska imenjakinja najstarija je od tri magarice. Srednju su u Parku nazvali Goge, a njezino mladunče Mala. Goge je dobila ime po Gordani Buzov (35), bivšoj Playboyevoj zečici i pjevačici amaterki. Prava Goge više se proslavila bujnim dekolteom nego pjevanjem, a magarica joj je postala imenjakinja jer je i sama nabujala otkad doji kćer Malu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VOLI JABUKE I ŠEĆER

Da tvrdnja “tvrdoglav si kao mazga” nije uvijek istinita, dokazuje upravo Seve. Magareća zvijezda zna se prilagoditi ljudima i ne tjera po svome, a nije izbirljiva i hirovita ni kad je hrana u pitanju.

- Jede sve što nađe, voli čičak, mrkvu, jabuku, a luda je za kockama šećera - rekao nam je Slavo Jakša (31), stručni savjetnik, edukator i informator u Parku prirode Biokovo.

Osim na jugu, Seve ima životinjsku imenjakinju i u Slavoniji. Bijelo-crno štene volonteri osječkog azila našli su na divljem odlagalištu u Nemetinu.

- Davno nam je ponestalo tipičnih psećih imena pa smo malenu nazvali Seve - kažu volonteri. Mala Severina se razboljela jer je bila pothranjena pa ju je volonterka uzela na privremeno čuvanje, a nedavno je sretno udomljena u Donjoj Motičini. Nova vlasnica Tihana (21) kaže da nikad nije imala živahnije štene.

- Naša Severina sad ima nekoliko imena. Nekad je od milja zovem Mala, mama je zove Luizijana, a tata Zdravka - smije se Tihana. Kujicu Severinu imala je i TV voditeljica Mirna Berend (49).

- Severinina ‘Dalmatinka’ tad je bila najveći hit i tako je moj pas dobio ime Seve - rekla je Berend.

USPOMENA NA BIVŠU

I Milan Popović (49), srpski kralj bakra, ima zlatnu ribicu kojoj je dao ime po bivšoj partnerici s kojom je dobio sinčića Aleksandra (3).     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'