Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Zvijezda Černobila: Ujak mi je umro od posljedica katastrofe

Robertu je bilo 47 godina kad je preminuo, a prije smrti obitelji je rekao da je njegova bolest uzrokovana Černobilom. Alexa je za ulogu u seriji inspirirao upravo život njegovog ujaka

Foto: IMDB
10 komentara

Alex Ferns (50) u seriji 'Černobil' glumi radnika Glukhova, a i sam je u obitelji imao slučaj bolesti uzrokovane černobilskom katastrofom. Naime, Alexov ujak Robert Stephenson preminuo je od posljedica izloženosti otrovnoj kiši koju je uzrokovala nuklearna katastrofa, prenosi The Sun

POGLEDAJTE VIDEO:

Robertu je bilo 47 godina kad je preminuo, a prije smrti obitelji je rekao da je njegova bolest uzrokovana Černobilom. Alexa je za ulogu u seriji inspirirao upravo život njegov ujaka. Inače, Ferns glumi vođu rudara koji rade u opasnim uvjetima.

Foto: IMDB

- Černobil ima tešku priču, osobito za mene. Moj ujak Robert radio je za škotsku vodoopskrbu. Kad se dogodila katastrofa u Černobilu, otrovna je kiša padala i u Škotskoj. Moj ujak i njegovi kolege su radili na otvorenom, a kad je kiša počela, poželjeli su ući unutra, no njihov im je šef rekao da ostanu vani i nastave s poslom - ispričao je. Nitko od ujakovih kolega nije doživio pedeseti rođendan. 

Foto: IMDB

- Svi su umrli od raka. Mislim da je to je*ena tragedija. To dokazuje da su posljedice Černobila bile puno dalekosežnije nego što to vidimo u seriji. Za mene je to osobno. Naravno da ne možemo biti sto posto sigurni da je dobio rak baš od černobilske kiše, ali moja obitelj i ja smo sigurni da jest - kaže Alex.

Foto: IMDB

JAVNOST OPET ŠOKIRANA: Kraljica ne dolazi na krštenje sina Meghan i Harryja?

Tema: FILM

Message