Show

Komentari 0

Zvijezda serije 'Buffy, ubojica vampira' optužila je redatelja Jossa Whedona za zlostavljanje

Zvijezda serije 'Buffy, ubojica vampira' optužila je redatelja Jossa Whedona za zlostavljanje

Nije ovo prvi put da se ima Jossa Whedona spominje u istom kontekstu. Glumac Ray Fisher prošle je godine njegovo ponašanje na setu okarakterizirao kao 'odvratno, zlostavljačko i potpuno neprofesionalno'

Glumica Charisma Carpenter (50), najpoznatija po ulozi Cordelije Chase u serijama 'Buffy, ubojica vampira' i 'Angel', optužila je slavnog redatelja i producenta Jossa Whedona (56) za zlostavljanje na snimanju navedenih serija. 

POGLEDAJTE VIDEO: Glumice i zlostavljanje

U svojoj ispovijesti kazala je kako se Whedonovo iskorištavanje nije prekinulo ni za vrijeme njezine trudnoće te da je stvorio neprijateljsko i toksično radno okruženje na svim setovima na kojima je radio. Nazivao ju, tvrdi, 'debelom', ispitivao hoće li zadržati dijete te joj uručio otkaz nakon što je rodila.

- Gotovo dvadeset godina držala sam jezik za zubima i smišljala izgovore za određene događaje zbog kojih sam traumatizirana do današnjeg dana", započela je svoju objavu glumica, u kojoj je navela kako su joj brojni spomenuti incidenti s Whedonom izazvali kronične probleme s kojima mora živjeti.

Podršku nakon istupa pružila joj je i nekadašnja kolegica, glavna zvijezda serije, Sarah Michelle Gellar (43). 

- Iako sam ponosna što se moje ime veže za Buffy Summers, ne želim biti povezana s imenom Jossa Whedona. Podržavam sve žrtve zlostavljanja i ponosna sam na njih što su odlučile progovoriti - napisala je na Instagramu. 

Nije ovo prvi put da se ima Jossa Whedona spominje u kontekstu zlostavljanja. Glumac Ray Fisher (33) prošle je godine njegovo ponašanja na setu okarakterizirao kao 'odvratno, zlostavljački, neprofesionalno i potpuno neprihvatljivo', no Whedon je dobivao velike prilike pa je tako čak i režirao blockbuster 'Liga pravde', nakon što se Zack Snyder morao povući.

Najčitaniji članci