Obavijesti

Show

Komentari 5

Zvijezde su se posložile: Dijele rođendan, ali i bogate karijere

Zvijezde su se posložile: Dijele rođendan, ali i bogate karijere
4

Velike su zvijezde, imaju obožavatelje diljem svijeta i duge i bogate karijere. Iako na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, Mirren, Bullock, Jagger, Kubrick i Statham dijele dan rođenja

VIDEO

Kevin Spacey

Dvostruki Oskarovac rođen 26. srpnja 1959. poznat je kao drag, požrtvovan i vrijedan glumac koji je posvetio dio svoje karijere ne bi li pomogao mladim filmašima i glumcima, osnovavši nekoliko organizacija s tim ciljem. No u njemu čuči i 'tamna strana' zbog koje mu, vjerojatno, dobro leže mračnije uloge. Spaceyja su roditelji Kathleen Ann i Thomas Geoffrey Fowler poslali u vojnu školu nakon što je zapalio kućicu na drvu svoje sestre. Iako se iskazao u akademskom djelu, Kevina su izbacili jer se prečesto tukao s kolegama. 

Baby Driver European Premiere

Inače, prije nego što je osvojio svijet filma, TV-a i kazališta, Spacey je htio biti stand-up komičar. Odlazio je na audicije, imao je gaže po klubovima, natjecao se na natjecanjima... To je sve pokušavao tijekom prve dvije godine studija na prestižnom Julliardu u New Yorku. Kevin i dan danas rado pokazuje svoj izniman talent oponašanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mick Jagger

Pjevač legendarnih Rolling Stonesa koji 26. srpnja ove godine slavi 74. rođendan postao je otac svom osmom djetetu u prosincu 2016. Buran život i karijera njega i članova grupe tema su raznih dokumentaraca i knjiga. Osim o njegovom žestokom partiju, prožetom drogama i ženama, poznate su i situacije u kojima je Jagger jedva izvukao živu glavu. 

The Rolling Stones Exhibitionism Opening Night In New York

Nakon što je Jagger javno osudio i okrivio motorističku bandu Hells Angels za kaos na koncertu u Altamontu 19969, članovi bande su ga htjeli ubiti. Skupina od nekoliko članova brodom je pokušala doći do njegove vikendice da mu se osvete. No zbog nevremena, brod im se potopio i nisu uspjeli u svom naumu. 

Helen Mirren

Rođena 26. srpnja 1945. jedna je od rijetkih glumica koja se može pohvaliti trima najvećim nagradama u branši. Osvojila je Oscara za ulogu u filmu 'The Queen', nagradu Olivier za najbolju glumicu u kazališnoj predstavi West Enda 'The Audience' i nagradu Tony za istu predstavu na Broadwayu. 

Monte Carlo, 57th Festival of Television. Closing Ceremony Red Carpet.

No njen šarm i kvaliteta leži i u njenoj ženstvenosti i eleganciji koju ne ističe poput mlađih kolegica, nego jednostavno likom i djelom. Najbolje ju je opisao reper 50 Cent koji je njen dobar prijatelj. 

via GIPHY

- Jednostavno ima taj neki seksepil, to shvatiš kad je vidiš uživo. Ta prirodna elegancija na crvenom tepihu, neodoljiva je. Kad ju pogledaš, ona kao da utjelovljuje cijeli Hollywood. To samopouzdanje, taj stav... Pokušavam ne buljit u nju - iskreno je rekao reper prije nekoliko mjeseci. 

Jason Statham

Iako je poznato da je rođen 26. srpnja, godina rođenja ovog britanskog glumca pomalo je misterij. Iako njegova stranica na Wikipediji te na IMDB-u navode 1967. godinu, sam Jason nekoliko je puta natuknuo da taj podatak nije istinit. Ako je suditi prema činjenici da je 37. rođendan javno proslavio 2009., onda je pet godina mlađi nego što svi misle. 

Prije nego mu je vrata Hollywooda otvorila uloga u filmu Guya Ritchieja 1998. godine, Statham je bio ulični prodavač, pjevač, ronilac, nogometaš i model. 

via GIPHY

U lipnju ove godine, Jason je dobio prvo dijete, sina Jack Oscara s glumicom i manekenkom Rosie Huntington-Whiteley. 

Sandra Bullock

Glumica koja 26. srpnja slavi  53. rođendan, počela se baviti glumom 1987. godine, a vrlo brzo je postala popularna širom svijeta. Zapažene uloge ostvarila je u filmovima 'Razbijač', 'Brzina', 'Miss tajni agent' i mnogim drugim ostvarenjima, a svoj prvib kipić dobila je 2010. godine i to za ulogu u filmu 'Priča o prvaku'.

Sandra je samohrana majka posvojene djece. Ima sina Louisa (6) i kći Lailu (5). Kaže da ju u  kući mir i tišina jedino kada oni spavaju.

40th Toronto International Film Festival - The Martian

- Roditeljstvo je divno iskustvo, ali sigurno nije tiho. Mislim da imam najglasniju djecu na svijetu i da ću jednog dana oglušiti.

Već je četiri puta donirala milijun dolara Crvenom križu te je velika humanitarka. Pomaže i stradalima u prirodnim katastrofama, sirotištima i siromašnim obiteljima. Prije nekoliko mjeseci glumica je donirala 5.000 dolara kako bi pomogla beskućniku.

via GIPHY

 

Stanley Kubrick

Kultni je redatelj također rođen 26. srpnja. U pedesetogodišnjoj karijeri stvorio je fascinantan opus od trinaest dugometražnih filmova od kojih se mnogi smatraju klasicima filmske umjetnosti: '2001 - Odiseja u svemir', 'Paklena naranča', 'Isijavanje', 'Dr Strangelove', 'Lolita'.

Kubrickovi filmovi su većinom književne adaptacije, karakteristični po tehničkoj savršenosti i inventivnom pristupu filmskom scenariju.

Bio je perfekcionist, a glumce je gurao do granica izdržljivosti. Takvu priču ispričala je Shelly Duvall koja je u 'Isijavanju' igrala Wendy, a lijepe riječi za Stanleya nije imao niti Malcolm McDowell koji je u 'Paklenoj naranči' tumačio glavnog lika Alexa'. 
Prema scenariju glumac je na glavi trebao imati spravu koja oči drži otvorenima no redatelj je malo pretjerao pa 'mrcvario' tada mladog Malcoma po nekoliko sati.

Pričalo se i kako je upravo on krivac za raspad braka Nicole Kidman i Toma Cruisea koji su se razišli nakon što su snimili 'Oči širom zatvorene'. Kubrick je tada, njihovu vezu doveo u kušnju i razdvojio par. Umro je mjesec dana prije premijere tog filma, 5. svibnja 1999. godine.

 

"I do not always know what I want, but I do know what I don't want." #StanleyKubrick

A post shared by Stanley Kubrick (@stanleykubrick) on

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama