Obavijesti

Show

Komentari 92

Zvjezdani cjenik za evente: Evo koliko zarađuju po dolascima

Zvjezdani cjenik za evente: Evo koliko zarađuju po dolascima
1

Osim od svog posla, domaće zvijezde, baš kao i svjetske, honorar dobivaju i za pojavljivanje na raznim događajima. Severina, kao najveća zvijezda u regiji, ima i najveću cijenu

VIDEO

Pjevačica se svojedobno pojavljivala na promocijama salona igara i anticelulitnih krema. Severina (43) sad najčešće radi modne kampanje te dolazi na otvaranja luksuznih butika.

Severina za koncerte za sebe i bend naplaćuje 150.000 kuna. Organizatori evenata tvrde da za pojavljivanje na nekoj gala promociji traži od 75.000 do 100.000 kuna. Navodno za promoviranje brenda na svojim društvenim mrežama također traži novac.

- Eventi su samo jedan od stavki godišnjih ugovora koje imamo sa zastupnicima pojedinih brendova - kaže Splićankin menadžer Tomislav Petrović.

 

Zagrebačkim ulicama... #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A photo posted by Severina Kojić (@severina) on

Tvrdi da Severina ne naplaćuje toliko skupo svoje pojavljivanje, No nije htio reći o kojem je iznosu riječ pozvavši se na poslovnu tajnu. No pjevačica svoje pojavljivanje ne naplaćuje svima. U manjim buticima zna kupiti odjeću i objaviti fotografije na društvenoj mreži jer, kako kažu organizatori promocija, želi podržati ljude koji se bore.

Sljedeća zvijezda koja traži pozamašan iznos za pojavljivanje na eventu na kojem im je zadatak pozirati fotografima i čavrljati s posjetiteljima ispijajući koktel je Jelena Veljača (34). Glumica, spisateljica i producentica za pojavljivanje na promocijama brenda za uljepšavanje tražila je 20.000 kuna.

Taj je iznos bez većih problema dobivala u vrijeme popularnosti sapunica u kojima je glumila ili im bila scenaristica. Danas je zbog visoke cijene rijetko tko angažira. No Jelena je uvijek rado dolazila na premijere predstava ili filmova iako u njima nije igrala. Tako je prošlog prosinca došla na premijeru filma 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' u pratnji supruga Dražena Čučeka. On je u toj komediji glumio Antu Pavelića. Jeleni je to bio prvi izlazak nakon što je rodila kćer Lenu. Iako su prošla dva tjedna od porođaja, svi su se divili njezinoj liniji.

prava stvar

I Renata Sopek (36) drži visoku cijenu na zvjezdanom cjeniku. Fitness guruica za svoj dolazak traži oko 8000 kuna, no inzistira da ne bude samo ukras večeri, nego i da nastupi kao voditeljica. I Sopek besplatno promovira modne brendove svojih prijatelja, no zauzvrat rado uzme koju lijepu krpicu.

Voditeljica je česta posjetiteljica modnih revija, no na njih dolazi besplatno jer voli modu. Kao znak potpore dizajnerima čiji joj se rad sviđa, na reviji se pojavi u njihovoj odjeći, koju zatim dobije besplatno. Tarik Filipović (43) doći će samo ako može nastupiti kao voditelj. Garantira ludu zabavu ako je autor scenarija na promociji. Ta usluga organizatora će stajati 20.000 kuna, a glumac često povede i suprugu Lejlu.

Otkako je u braku s beogradskim antikvarom Vidojem Ristovićem (40), Nikolina Pišek (43) najviše radi na srpskoj televiziji. Ipak, nađe vremena da kao zvijezda uveliča zagrebačke evente.

Instagram

Voditeljica za svoj dolazak traži 5000 kuna. Za taj novac spremna je izgovoriti i po neku riječ dobrodošlice. I Nikolina, poput svojih kolegica, zna doći i besplatno, no razumije se da će joj organizator za tu gestu darovati trgovački bon u vrijednosti više tisuća kuna.

Lana Jurčević (31) za pojavljivanje traži 3500 kuna. U cijenu nudi svoj dolazak, a može i otpjevati pjesmu sa svojeg repertoara.

Nakon što ju je tadašnji suprug Josip Radeljak (72) izbacio iz svojeg stana na Cvjetnom trgu prije devet godina, Vlatki Pokos (46) naglo je narasla cijena. Postala je najtraženija žena u državi. Vlatka je danima mudro šutjela o prekidu s Dikanom i skrivala se od javnosti.

Tako si je dizala cijenu, a kad je konačno progovorila, za intervju je dobila 200.000 kuna. Tada joj je porasla cijena i za voditeljske angažmane. Za vođenje festivala uzimala je po 9000 kuna. Pokos je od novca zarađenih u to doba kupila i stan u Zagrebu, koji je nedavno stavila u prodaju jer se planirala iseliti iz Hrvatske u potrazi za boljim životom. Sad je pak navodno odlučila ostati jer će, kako je rekla, voditi večernju emisiju na HTV-u.

Nagađa se da je riječ o 'Plesu sa zvijezdama'. Danas se Vlatka žali da teško nalazi angažmane. Pojavljuje se i u noćnim klubovima gdje pozira u sitne sate i ispija piće. Za to dobije 1000 kuna.

Toliko dobiva i novopečena TV zvijezda Andrea Andrassy (30), koja se trenutačno natječe u kulinarskom showu 'Celebrity MasterChef', te manekenke Iva Jerković (34) i Ecija Ivušić (30).

- Normalno je da se plaćaju dolasci. Organizatori time osiguravaju medijsku pažnju. Ulažem svoje vrijeme, potrošim novac za šminku, frizuru, biranje odjevne kombinacije... Mislim da je 1000 kuna fer cijena jer Hrvatska je ipak malo tržište - kaže nam Ecija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju