Obavijesti

Škola stranih jezika Octopus - vaš put prema uspjehu!

Škola stranih jezika Octopus - vaš put prema uspjehu!
4

Pripremite se na vrijeme i osigurajte mjesto među uspješnima! Sve informacije o ispitima i učenju stranih jezika pronađite na web stranici gdje su upisi u tijeku

Uložili ste značajan trud, vrijeme i novac u učenje stranog jezika? No, često se nađete u situaciji kada to jednostavno nije dovoljno i kada je iznimno važno dokazati svoje znanje pomoću međunarodno priznatog certifikata? Prepoznajete li se u ovoj situaciji, informirajte se kako stići do certifikata!

Ulaskom u EU, ako tražite posao ili unapređenje, neće biti dovoljno to što znate suvereno vladati stranim jezikom. Vaše nadređene će zanimati na kojem ste stupnju, koliko ste dugo i koliko uspješno učili. U brojnim situacijama bit će iznimno važno dokazati znanje međunarodno priznatim certifikatom!

Postoji više razloga zašto biste uloženi trud trebali potvrditi stjecanjem međunarodnog certifikata. Školovanje u inozemstvu jedan je od njih, bez obzira radi li se o odlasku u inozemstvo ili pohađanju online programa. Pri upisu ćete morati dokazati da vladate stranim jezikom na određenom stupnju, a certifikat kao što je primjerice Cambridge ESOL (FCE, CAE, CPE) za engleski jezik otvorit će vam vrata mnogih renomiranih fakulteta. Ukoliko netko želi studirati npr. u Beču, potrebna je Njemačka jezična diploma (DSD, Deutsches Sprachdiplom). S obzirom da se ispiti polažu samo nekoliko puta godišnje, potrebno je unaprijed planirati polaganje istih. Može se dogoditi da ne možete otići na željeni studij ili izgubite priliku za posao ako nemate takvu diplomu.

Još jedan važan razlog je potraga za poslom, bilo u inozemstvu ili kod kuće. Brojne međunarodne tvrtke traže dokaz da vladate jezikom u obliku međunarodnog certifikata. U Hrvatskoj je još uvijek pri zapošljavanju čest zahtjev da se kandidat mora znati aktivno služiti jezikom, no ugledan certifikat koji će poslodavcu reći na kojoj je razini vaše "aktivno služenje" može biti velika prednost.

Velik je broj međunarodnih certifikata, pogotovo kad se radi o engleskom jeziku, te je prije svega potrebno proučiti što se na tržištu nudi i što se s određenim certifikatom može, tj. koje ga edukacijske ustanove i poduzeća priznaju. Uglavnom nisu vezani za pohađanje tečajeva stranih jezika, niti je potrebno imati točno određeni broj godina učenja, no korisno je pripremiti se za ispit koji će prethoditi izdavanju certifikata. Na ispitu se testiraju sve jezične vještine, a s obzirom da kod većine ljudi sve vještine nisu na istoj razini, velika je vjerojatnost da ćete neke vještine trebati malo "ispolirati" prije ispita. Također, zahvaljujući pripremi biti ćete opušteniji i sigurniji u vaše znanje.

Škola Octopus jezične usluge bila je Addvantage partner British Councila (britishcouncil.org) za 2011. godinu, što je dokaz uspjeha u pripremi kandidata za međunarodne ispite za engleski jezik. 

Pripremite se na vrijeme i osigurajte si mjesto među uspješnima! Sve informacije o ispitima i učenju stranih jezika pronađite na web stranici Octopusa gdje su upisi u tijeku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama
Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je