Obavijesti

Ne propustite potresnu životnu priču iz male kineske provincije

Ne propustite potresnu životnu priču iz male kineske provincije
1

Bestseler ”Sniježnica i tajna lepeza” prikaz je okrutnih ženskih obreda i dužnosti u ruralnoj kineskoj sredini. Knjigu potražite na kioscima za samo 39,90 kuna!

Kroz prikaz ženskih obreda i dužnosti u ruralnoj kineskoj provinciji autorica donosi fascinantna otkrića o dogovorenim brakovima, inferiornom položaju žena i u rodnom i u muževljevom domu, o Konfucijevim izrekama i tradicionalnim vjerovanjima koja su prožimala svakodnevni život.

Roman počinje potresnim opisom povezivanja stopala, bolnog i mučnog obreda kroz koji su Ljiljan i njezine sestre prošle u dječjoj dobi, pretvarajući se potom u živopisan prikaz obiteljskog i seoskog života u zabačenoj kineskoj pokrajini. Već u ranom djetinjstvu sudbina joj se dramatično izmijenila kada je lokalni proricatelj zaključio da će je njezina lijepo formirana stopala učiniti podobnom za udaju u obitelj višeg statusa i za posebno obredno prijateljstvo s laotong (“srodnom dušom”).

Uzbudljiva i dirljiva priča te izuzetno zanimljiva povijesna kronika, ovaj roman zasluženo je postao bestseler. Ne propustite ovu dirljivu i inspirativnu knjigu i potražite ju na svim kioscima za samo 39,90 kuna!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra