Obavijesti

Sport

Komentari 82

24sata i Uefa biraju: Leo Messi nije među tri najbolja u Europi

24sata i Uefa biraju: Leo Messi nije među tri najbolja u Europi
1

Prvi favorit portugalski je kapetan Ronaldo, a konačnog pobjednika ćemo saznat 25. kolovoza u Monte Carlu za vrijeme izvlačenja skupina Lige prvaka. Messi neće obraniti titulu...

VIDEO

Uefa je objavila finalna tri imena koja ulaze u završno glasanje za najboljeg nogometaša Europe za sezonu 2015/16. Kao i prethodnih šest godina, novinari iz 55 članica Uefe odlučuju o pobjedniku.

24sata jedini hrvatski medij koji bira najboljeg igrača Europe

U izabranom društvu novinara zemalja članica Uefe Hrvatsku, kao i prethodnih godina, predstavlja urednik 24sata Elvir Islamović. Njegov će glas, kao i glasovi novinara iz 55 zemalja članica Uefe, odlučivati o pobjedniku.

U izboru za nogometaša Europe 24sata sudjeluje kao jedini hrvatski medij. 

Popis desetorice igrača koji je objavljen 18. srpnja bio je sljedeći: Gareth Bale, Gianluigi Buffon, Antoine Griezmann, Toni Kroos, Lionel Messi, Thomas Muller, Manuel Neuer, Pepe, Cristiano Ronaldo i Luis Suarez.

Danas je popis skraćen na tri imena:

  • Gareth Bale (Real Madrid, Wales)

  • Antoine Griezmann (Atletico Madrid, Francuska)

  • Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugal)

Luka završio na 16. mjestu; Ronaldo prvi favorit

Na proširenom popisu nalazilo se 37 igrača među kojima je bio i naš reprezentativac Luka Modrić. On je završio na 16. mjestu, između ostalog ispred zvijezda poput Ibrahimovića, Inieste, Neymara i Pogbe.

Dvostruki prvak Europe u dva mjeseca

Kao glavni favorit nameće se Portugalac Cristiano Ronaldo koji je u samo dva mjeseca osvojio klupski i reprezentativni naslov prvaka. Podsjećamo, Real Madrid je slavljem protiv Atletica u milanskom finalu Lige prvaka, da bi kao kapetan Portugal na netom završenom Euru predvodio svoje suigrače do iznenađujućeg trijumfa.

Griezmannov adut je sjajni Euro

Konkurenciju ima u Francuzu Antoineu Griezmannu koji je bio najbolji igrač Atletica i Francuske na dva najvažnija natjecanja. Nažalost po njega i njegove pristalice, promašio je penal u finalu Lige prvaka, a najviše u prilog mu titula najboljeg strijelca Eura 2016. Zabio je šest golova.

Bale zaoštrava konkurenciju

Osvojena Liga prvaka uz polufinale francuskog Eura u dresu velške reprezentacije profiliraju Garetha Balea u jednog od tri finalna kandidata. Realov ofenzivac isticao se na Europskom prvenstvu potezima i golovima u najvažnijim trenucima pa je njegovo uvšrtavanje na ovaj popis sasvim opravdano.

Otpao Messi

Kad je riječ o Ronaldovom vječnom rivalu Leu Messiju, iza njega je razočaravajuća sezona u kojoj je rano ispao u Ligi prvaka (četvrtfinale od Atletica), dok je sve kulminiralo suzama poslije izgubljene Cope Americe u SAD-u. To je bilo dovoljno da se ne nađe na finalnom popisu...

Konačnog pobjednika ćemo saznati 25. kolovoza u Monte Carlu za vrijeme izvlačenja skupina Lige prvaka. Ovo su dosadašnji pobjednici:

  • 2011: Lionel Messi

  • 2012: Andres Iniesta

  • 2013: Franck Ribery

  • 2014: Cristiano Ronaldo

  • 2015: Lionel Messi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti