Obavijesti

Sport

Komentari 50

24sata sudjelovala su u izboru najboljeg: Kako se bira kralj...

24sata sudjelovala su u izboru najboljeg: Kako se bira kralj...
5

Dobiješ uređaj na kojem su tri tipke, po jedna za svakog kandidata. Stisneš onu za svog favorita i već za koju sekundu pobjednik je poznat. Već tada nastupa graver

VIDEO

Od hotela Novotel u Monte Carlu do Grimaldi Foruma, u kojem smo birali najboljeg nogometaša Europe i u kojem se održao ždrijeb Lige prvaka, na relaciji od tek nešto više od kilometra, izbrojao sam više od stotinu automobila čija vrijednost premašuje 100 tisuća eura.

Točno preko puta Grimaldi Foruma, uz obalu Azurnog mora, parkirano je nekoliko Ferrarija ispred dućana Scuderia Monte Carlo, a odmah do i nekoliko Bentleyja u njihovu predstavništvu.

U luksuznim dućanima Monte Carla rijetko se u izlozima nude i cijene. Klijentela koja tamo dolazi za cijenu ionako ni ne pita. Ali, kao iznimnka, na spomenutim automobilima stajale su i brojke - između 250 do 315 tisuća eura za Ferrarije i od 200 do 210 tisuća za Bentley Continentale.

A tek nekoliko metara dalje glavne zvijezde nogometnog dana u Monte Carlu, Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Između ostaloga, i omiljeni klijenti u spomenutim salonima. Naime, oni si jedan takav automobil mogu priuštiti od svoje tjedne plaće... Leo Messi vozi Ferrari F430 Spider, a Ronaldo ih u kolekciji ima čak četiri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbor za najboljeg nogometaša Europe i ždrijeb Lige prvaka doista je odisao luksuzom i prestižom, Uefa se pobrinula da goste iz cijele Europe ugosti na najbolji mogući način. A u Monte Carlu to doista nije teško. Bogatstvo se osjeti na svakom koraku.

Već nekoliko sati prije fanovi su se počeli skupljati pred stazom ispred Grimaldi Foruma, kojom je nešto kasnije prošla prava nogometna krema, najbolji igrači današnjice, bivši velikani, dužnosnici, suci, bogati vlasnici klubova... 

I, među njima, Dinamova delegacija, koja je nakon dvije godine dolazaka dan kasnije, na ždrijeb Europske lige, opet u društvu najvećih. Mi članovi žirija iz cijele Europe dva sata ranije uvježbavali smo proces glasanja za nogometnog kralja koji se odvija elektronskim putom. 

Svatko od nas imao je uređaj na kojem su tri tipke, po jedna za svakog od finalista, Messija, Ronalda i Suáreza. Nakon ždrijeba Lige prvaka došlo je i naših pet minuta. Nakon otvaranja glasovanja, trebalo je pritisnuti broj svog favorita i glasovi su se automatski unijeli u program koji već za nekoliko sekundi izbaci pobjednika. Na scenu odmah stupa graver. Još dok traje ceremonija, taj gospodin ugravira pobjednikovo ime na pehar za najboljeg igrača. 

Spektakl se iz Grimaldi Foruma u večernjim satima preselio u Monte Carlo Sporting Club, luksuzno zdanje u kojem se formalna ceremonija pretvorila u opušteno druženje velikih nogometnih imena.

Messi uvjerljivo slavio, dobio glas i od 24sata

Lionel Messi pobijedio je ispred Luisa Suareza i Cristiana Ronalda te je drugi put podigao nagradu za najboljeg igrača Europe. Messi je dobio glas i od 24sata, a ukupno je dobio 49 glasova novinara iz zemalja članica Uefe. Luis Suarez dobio je tri glasa, a lanjski pobjednik Cristiano Ronaldo tek dva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida