Obavijesti

Sport

Komentari 265

Hrvati slave u Parizu: Idemo do finala Eura, ma to je sto posto!

Hrvati slave u Parizu: Idemo do finala Eura, ma to je sto posto!
19

Rijeke navijača "vatrenih" skupljale su se oko Parka prinčeva u Parizu gdje je Hrvatska igrala prvu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Turske. Pratite javljanja uživo na 24sata

VIDEO

Hrvatski navijači slave u Parizu nakon velike pobjede protiv Turske.

Naš novinar iz Francuske prenosi djelić atmosfere iz francuske prijestolnice.

Kako je kiša okupala Pariz, navijači su se s ulica preselili u kafiće gdje će do dugo u noć slaviti.

- Idemo do finala, sto posto! - uvjereni su navijači.

Hrvati i Turci pokazali svijetu kako se navija

Odbrojavalo se sitno do početka prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Park prinčeva bio poprište utakmice između "vatrenih" i Turske.

- Ostalo je nešto više od sat vremena do utakmice, kiša je stala, ali nije stala pjesma naših navijača. Njih je ovdje sigurno desetak tisuća i ono što je najbolje, za razliku od ružnih scena u Marseilleu, ovdje prevladava pjesma i veselje. Francuski mediji su oduševljeni našim navijačima, prišli su nam kolege iz Turske koji ne mogu vjerovati da je to slika hrvatskih navijača koja odlazi iz Pariza. Ako se ovako nastavi, to je jedna prekrasna slika. Vidjeli smo hrvatske navijače iz cijelog svijeta, čak i iz Australije koji su putovali više od 20 sati ovdje. Naši igrači uvjereni su od dolaska u Francusku da će razveseliti naše navijače. Nerješeno nitko ne bi potpisao, svi vjeruju u pobjedu, a neki poput navijača iz Kölna pričaju o 9-0 jer kažu da su Turci tek nešto kvalitetniji od San Marina. Nema čak više ni policije koja je spremila pendreke jer danas im to nije potrebno. Sretno našima, sretno svima koji dolaze u Pariz - javio se novinar 24sata Dubravko Miličić sa sjajnim vijestima ispred Parka prinčeva.

U domu Paris Saint-Germaina bilo je oko 12.000 navijača u kockicama, a izvjestitelji 24sata i četiri sata prije utakmice prenosili su vam atmosferu ispred stadiona uživo na našem portalu i Facebook-stranici.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Na Parku prinčeva već se zahuktalo, i to prilično vatreno. S jedne strane ulice bili su turski navijači, a s druge strane hrvatski. Čak je u jednom trenutku prijetilo da dođe do eskalacije nasilja. Međutim, kad se činilo da ćemo gledati scene kao jučer u Marseilleu ili u Nici, odjednom su hrvatski navijači prešli cestu, a Turci ih dočekali pljeskom - javio nam se uživo iz Pariza naš novinar Dubravko Miličić.

POGLEDAJTE VIDEO: Uz Hrvatsku su i navijači u Australiji

Pokretanje videa...

00:21

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači kreću prema stadionu

Pokretanje videa...

00:39

POGLEDAJTE VIDEO: 'Lijepa li si' ispred Eiffelovog tornja

Pokretanje videa...

01:01

- Zajedno pjevaju, nema problema, nema apsolutno nikakvih nemira. Srećom, tu su i jake policijske snage, u roku od 15-ak sekundi stvorilo se 50-ak policajaca, šest kombija, vrlo su dobro pripremljeni, tako da vjerujemo da neće biti nikakvih problema.

Pokretanje videa...

00:54

- Inače, upravo ove sekunde dogodilo se ono čega smo se svi pribojavali. Počela je padati kiša, veliki pljusak koji će, prema prognozama francuskih meteorologa, trajati cijeli dan. Praktički će cijela utakmica biti obilježena velikim pljuskom. Srećom, Park prinčeva ima krov tako da tu ne bi trebalo biti problema - poručio je četiri sata prije početka utakmice naš izvjestitelj.

Pokretanje videa...

00:44

Drugi reporter 24sata javio se s druge navijački atraktivne lokacije u Parizu, naravno ispod Eiffelova tornja.

- Među navijačima smo pronašli i nekoliko bivših nogometaša poput legendarnog Slavena Zambate i Stjepana Tomasa. Obojica su veliki optimisti i vjeruju u našu pobjedu protiv Turske - rekao je naš Antonio Bevanda i dodao:

- U gradu smo vidjeli puno automobila s turskim navijačkim obilježjima, no diljem Pariza glasniji su hrvatski navijači pa na svakom uglu prekrasnog grada čujemo hrvatske pjesme. Sreli smo navijače iz Crikvenice, Valpova, Mostara, Livna, Kölna, Osijeka, Vinkovaca i zasad, što je najvažnije, nema nikakvih problema. Čak i taksisti koje zaustave hrvatski navijači trubeći pozdravljaju vesele Hrvate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 265
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom