Obavijesti

Sport

Komentari 31

A. Čačić: Na konopcima smo ako ne prođemo Ludogorec

To je ekipa koja zaslužuje respekt jer je u premijernom nastupu uzela dvostruku krunu. Međutim, Dinamo ima iskustvo igranja u Europi i bolji rejting, kaže Čačić

VIDEO

Dinamov trener Ante Čačić u razgovoru za službenu stranicu kluba osvrnuo se na netom završene pripreme, stanje momčadi i prvi europski ispit protiv Ludogoreca sljedeći tjedan.

- Imali smo optimalne uvjete za rad na svim lokacijama i dovoljan broj igrača kako bismo mogli odraditi sve što smo planirali. Svi igrači, osim ozlijeđenog Krstanovića, su odradili što smo od njih i tražili, a jedino je Šimunić krajem priprema u Austriji osjetio probleme s ozljedom za koju vjerujemo kako nije ozbiljnija - rekao je strateg 'modrih' i rekao da će nastaviti s napadačkom koncepcijom igre:

- Intencija jest dominirati što više te tako dolaziti do kvalitetnih rezultata. U prvim pretkolima se moramo postaviti autoritativno, Dinamo je godinama član europskih natjecanja i tako trebamo stajati na terenu. Badelj i Kovačić su jako dobri u konstruiranju igre, a kada igraju zajedno onda znaju da imaju i obrambene zadatke koje oni kvalitetno obavljaju dok o Sammiru i njegovim kvalitetama te igri u "jedan na jedan" sve znamo.

Čačić još nije odlučio koga će staviti u špicu - Beqiraja ili Čopa.

- Još je rano govoriti tko će igrati protiv Ludogoreca, no bit će puno utakmica tako da će obojica dobiti dosta prilika.

Za kraj osvrnuo se na prvu europsku utakmicu koju Dinamo igra sljedeće srijede u Razgradu protiv Ludogoreca u 2. pretkolu LP-a.

- To je ekipa koja zaslužuje respekt jer nemamo pravo zanemariti što su u premijernom nastupu uzeli duplu krunu pa su tako sigurno najteži protivnik u ovoj fazi natjecanja kojeg je Dinamo imao. Međutim, Dinamo je momčad koja ima odličnu selekciju, iskustvo igranja u Europi i po rejtingu kluba je daleko ispred Ludogoreca tako da imamo dužno poštovanje prema Bugarima, ali strah nikako. Mi ćemo učiniti sve kako bismo uspješno prošli to krucijalno 2. pretkolo jer bez europskog rezultata smo, možemo to tako reći, na konopcima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta