Obavijesti

Sport

Komentari 77

'Pribojavam se Češke, kao da smo zaboravili na tu utakmicu'

'Pribojavam se Češke, kao da smo zaboravili na tu utakmicu'
6

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić vratio se u Francusku nakon sprovoda Srnina oca. U utorak je u 12 sati održao press konferenciju za novinare

VIDEO

Ante Čačić vratio se u reprezentativni kamp, te nastavio s pripremom utakmice s Češkom. Hrvatski izbornik u ponedjeljak se zaputio u Metković gdje je s brojnom delegacijom HNS-a svjedočio posljednjem ispraćaju Uzeira Srne, oca Darija Srne.

- Darijo je znao da mu je otac na odlasku, ali uvijek ta vijest iznenadi i bol je velika. Sigurno će se Darijo što prije priključiti reprezentaciji, pa da bude na nivou kao u petak. Razgovarali smo i sve će učiniti da već večeras stigne u Deauville.

- Utakmica Češke je samo potvrdila ono što smo govorili. Češka gaji ambicije da ode što je moguće dalje. Za nas je ovo najbitnija utakmica u skupini. Češka je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini, to je zavrijedila svojim igrama. Dobro su organizirani, igraju moderno, brzo, kao momčad su odlični. Imaju kvalitetu koju treba respektirati. Mi moramo prezentirati ono što i u prvoj utakmici. Ako budemo kao protiv Turske, vjerujemo da će naša kvaliteta doći do izražaja.

- Još ima vremena do utakmice, treba se rekuperirati, osvježiti igrače. Kao i do sada, optimist sam iz puno razloga. Prva utakmica nam je dala potvrdu da imamo kvalitetu, da s pravom gajimo ambicije za nešto što će nas veseliti. Pokazali smo zajedništvo i pravi gard, uvjeren da ćemo takvi biti i u petak.

- Vidjet ćemo kako će igrači reagirati do utakmice, pa možda napravimo i koju promjenu. Kvalitetni smo na svim pozicijama, ne bi bio hendikep da počne nešto drugačiji sastav nego kao protiv Turske.

- Danas ću pogledati snimku utakmice Češke i Španjolske, razgovarat ću s našim skautima. Imamo dovoljno vremena, pripremamo se, a iz ove utakmice ćemo izvući neke zaključke. Bit ćemo spremni za naš dvoboj.

- Protiv Turske je bilo nekih stvari za koje smatram da mogu izgledati bolje. Ali, o tome neću pričati u medijima.

Čačić je zatim progovorio i o glavnom kreatoru igre Vatrenih Luki Modriću.

- I prije Eura sam rekao da ću slagati momčad oko Luke . On je izuzetno važan na terenu kao lider, ali i izvan terena. Luka je vanserijska klasa igrača, daje tonalitet igri, on je fino mazivo. Kada on igra, stroj ne zastaje. Spočitava mu se da malo ide u završnicu, sada je i to otišlo na njegovu stranu. Računamo da ćemo ga imati cijelo prvenstvo, nastojat ćemo promatrati njegovo emocionalno i tjelesno stanje, igrao je puno utakmica. Ali, ovo što mogu iščitati u Lukinim refleksima na treninzima, djeluje mi u dobrom stanju.

Za kraj, Čačić je govorio o Česima.

Rosicky je strašno važan za igru Češke, bitan im je i iskusni vratar Čech. Svojim igračima pokušavam izdvojiti njihove slabosti, svatko ima svojih nedostataka. Najviše se pribojavam i bojim ove utakmice. O Turskoj se pričalo šest mjeseci, samo se čekala ta utakmica. Kao da smo zaboravili da postoje još dvije utakmice. Češka zaslužuje sav respekt, ta utakmica nam može čekirati pobjedu nad Turskom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija