Obavijesti

Sport

Komentari 247

A pisali su da će razbiti Hrvate: I nebo je plakalo nad sudbinom Srbije! Penal je trebalo ponoviti

A pisali su da će razbiti Hrvate: I nebo je plakalo nad sudbinom Srbije! Penal je trebalo ponoviti

Mitrovića su proglasili tragičarom, zapitali se zašto sudac nije gledao snimku i tražio ponavljanje njegova penala (iako je golman bio jednom nogom na crti), a za ovim ispadanjem Srbi će dugo žaliti

VIDEO

U finalu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo Škotska je pobijedila Srbiju na penale 6-5 (1-1) i izborila Europsko prvenstvo nakon 25 godina. Škoti će tako u skupinu D uz Hrvatsku, Češku i Englesku.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić iz Istanbula

Pokretanje videa...

Dalić nakon Turske 02:51

Srpski mediji, očekivano, u šoku su nakon što domaći sastav nije izborio Europsko prvenstvo prvi put u ovom stoljeću i prvi put pod imenom Srbija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Reprezentacija Srbije poslije penala poražena u doigravanju od Škotske! Mitar tragičar", piše Kurir.

"Orlovi" pali u penal lutriji! Nogometaši Srbije propustili povijesnu priliku, velika drama pripala Škotima!'', piše Blic.

Dalić: Škoti su iznenađenje, a iz naše skupine četiri su na Euru...
Dalić: Škoti su iznenađenje, a iz naše skupine četiri su na Euru...

Ryan Christie doveo je Škote u vodstvo u 52. minuti, a izjednačio je Luka Jović u 90. za ulazak u produžetak. Golova nije bilo do penala, a tamo je ključan u petoj seriji promašio Aleksandar Mitrović. Obranio mu ga je David Marshall.

- Ostaje velika tuga. Možda smo bojažljivo ušli u utakmicu, teško je pričati o bilo čemu. Nismo uspjeli izboriti Euro nakon 20 godina, ali što je, tu je. Dali smo sve od sebe i čekamo iduću priliku - rekao je Luka Jović.

Euro 2020 Playoff Final - Serbia v Scotland

"Igrom nismo zaslužili ni produžetke, ali imamo za čime žaliti, kada je već došlo do dodatnih 30 minuta igre. Škoti su nagrađeni za pristup i igru u većem dijelu utakmice, pri 1-0 propustili su priliku da nas dotuku, a s bijele točke su šutirali nepogrješivo", piše Telegraf.

''Mitrović je kao peti izvođač jedini bio neprecizan od svih deset izvođača, pa je Škotska zasluženo proslavila prvi odlazak na velika natjecanja još od Mundijala 1998.'', dodaju.

Opet će nas Srbi gledati na TV-u, a mi moramo na dva domaćina
Opet će nas Srbi gledati na TV-u, a mi moramo na dva domaćina

"Orlovi oštećeni u ključnom trenutku! Mitrovićev penal trebao je biti ponovljen? Zašto sudac nije gledao VAR!?", pisao je Kurir i dodao screenshot na kojemu se vidi kako je škotski golman jednom nogom na crti, što je prema pravilima dozvoljeno.

Inače, isti je medij nakon pobjede nad Norvežanima u polufinalu play-offa pisao kako će Srbija "razbiti Škote, a onda i komšije", misleći na Hrvate u skupini Eura.

"Nažalost, tvrdo su aterirali "orlovi" na blatnjavi teren "Marakane". I nebo je plakalo nad našom sudbinom, uz jaku kišu, kao da se igralo u Glasgowu, a ne Beogradu", piše Blic.

"Probudili smo se, dakle, u produžecima, što je ipak bilo nedovoljno za trijumf. Ode još jedan voz za stanicu Europsko prvenstvo, izgleda da je neko prokletstvo u pitanju... Žalit ćemo za ovom šansom dugo, dugo", dodali su.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi