Sport

Komentari 3

'A taman sam mislio da mi je krenulo... Slavit ću pred TV-om'

'A taman sam mislio da mi je krenulo... Slavit ću pred TV-om'

Nije Ahilova tetiva, nego petna kost. Luka Stepančić opet se ozlijedio i neće moći sudjelovati na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Kaže, najvjerojatnije je razlog stara ozljeda i prebrz povratak

Novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat uskoro bi trebao okupiti reprezentaciju za olimpijske kvalifikacije, a među igračima neće biti Luka Stepančić zbog nove ozljede.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka Stepančić

Nije riječ o Ahilovoj tetivi, nego o stres fakturi petne kosti. Luka se prošlog tjedna nakon godinu dana pauze vratio na teren u sastavu MOL-Pick Szegeda, ali liječničke upute kažu da treba mirovati tako da neće igrati šest do osam tjedana.

- Nažalost, nakon godinu dana pauze, taman kad sam mislio da je sve krenulo u pravom smjeru, dogodila se ponovna ozljeda najvjerojatnije kao posljedica stare ozljede i prebrzog ulaska u velike napore. Sreća u nesreći je što je Ahilova tetiva prošla samo s istegnućem, ali je nastala stres fraktura na petnoj kosti. Trenutne prognoze liječnika nisu baš najsretnije, kažu da je oporavak između šest i osam tjedana. Veselio sam se da ću nakon propuštenog Svjetskog prvenstva, napokon biti s dečkima i da ćemo zajedno slaviti prolazak kvalifikacija za Olimpijske igre, ali takav je sport. Oni će slaviti u Montpellieru, a ja ispred malih ekrana - rekao je za Hrvatski rukometni savez Luka Stepančić.

Izbornik Horvat je umjesto Stepančića odlučio pozvati Šimu Ivića koji inače igra za njemački Erlangen, te je odradio kompletne pripreme za Svjetsko prvenstvo. Odlukom bivšeg izbornika Line Červara, Ivić nije išao na SP u Egipat.

Najčitaniji članci