Sport

Komentari 2

Abramovič istupio: Chelsea je iz straha prihvatio poziv Superlige

Abramovič istupio: Chelsea je iz straha prihvatio poziv Superlige

Iz Chelseaja ističu da su nakon reakcije navijača odlučili napustiti Superligu. U direktnim razgovorima s navijačkim skupinama promijenili su odluku. No, Florentino Perez tvrdi da klubovi ne mogu napustiti novu ligu

Trakavica oko osnutka, prekida, pa i potencijalnog nastavka Superlige ne jenjava. Nakon što je Florentino Perez u velikom intervjuu za As rekao, ono najbitnije, kako klubovi ne mogu izaći iz novog natjecanja zbog ugovora, javio se i vlasnik Chelseaja Roman Abramovič zajedno s upravnim odborom.

POGLEDAJTE VIDEO: Bilić protiv Superlige

Chelsea je u otvorenom pismu navijačima pojasnio da "duboko žali" zbog pristupanja Superligi iz koje se prvi povukao.

- Naša ambicija uvijek je bila biti najbolji klub na svijetu, kako na travnjaku tako i van njega u zajednici. Na tome smo bazirali i odluku o pristupanju Superligi. Kada je postalo jasno da će se nova liga oformiti, nismo htjeli da Chelsea propusti priliku igrati u tako potencijalno istaknutoj ligi, niti smo htjeli riskirati da naš klub zaostaje za bliskim engleskim i europskim rivalima - stoji u pismu londonskog kluba navijačima.

Iz Chelseaja ističu da su nakon reakcije navijača odlučili napustiti Superligu. U direktnim razgovorima s navijačkim skupinama promijenili su odluku.

- Nakon što se pojavilo nezadovoljstvo, klub je 'stao na loptu' i poslušao glas navijača. Uzevši u obzir stroga neslaganja i protivljenja, promijenili smo prvotnu odluku pa odlučili kako ipak nećemo biti dio lige.

- Vlasnik i uprava razumiju da je uplitanje kluba u takav prijedlog bila odluka koju nismo trebali donijeti. Zbog nje duboko žalimo - stoji u pismu.

Ipak, ostaje vidjeti kako će se cijela situacija rasplesti i koja strana u cijeloj priči govori istinu. Perez, koji tvrdi da su klubovi vezani ugovorom i da ne mogu istupiti iz Superlige, ili posramljeni europski velikani koji nakon velikih protesta navijača diljem svijet traže pokajanje.

Najčitaniji članci