Obavijesti

Sport

Komentari 25

Acosty pjeva čakavsku kanconu u čast trijumfa nad Hajdukom!

Acosty pjeva čakavsku kanconu u čast trijumfa nad Hajdukom!
1

Nakon 4-1 u Zaprešiću došlo je 4-0 usred Splita. Dvije uzastopne pobjede nagovještaj su da su Miškovićevi sportski direktori Juričić i Mance donijeli još jednu sjajnu procjenu u odabiru šefa struke

VIDEO

Dežurni katastrofičari koji već godinama nakon svakog Rijekinog remija ili poraza ne skrivaju guštanje u "kraju lijepe priče s Kvarnera" opet će, izgleda, morati 'pojesti g...o'. Na Rujevici se pjeva od sreće.

'Tu je jubav moja i klapa stara'... Maxwell Acosty je zabio Hajduku pa s guštom otpjevao: čakavsku kanconu Joea Maračića Makija!

Rijeka ima bolje igrače nego što su to pokazivale i igre i rezultati od odlaska Igora Bišćana. Ono što nema su: riješen sustav financiranja u ligi u kojoj se natječe, pravi sponzori koji bi stali uz Damira Miškovića i Leo Messi.

Zbog prve dvije činjenice Mišković nema izbora u nalaženju stabilnog financiranja kluba u bilo čemu drugome osim u prodaji igrača, a zbog druge u Rijekinoj momčadi ne smije biti šetača.

Jedini način na koji Rijeka može biti u vrhu hrvatskog nogometa je isti onaj način na koji je u taj vrh i došla: igrači stalno moraju ići maksimalno i to - kao jedno. Zajedno. Kao momčad.

A na njenu sreću Rijeka ima i mladog, ali hrabrog i realnog trenera koji zna što hoće i to je bez straha za vlastitu stolicu rekao klupskome vrhu.

Ovako slave Riječani u Splitu: 'Ajme meni nije mi dobro...'
Ovako slave Riječani u Splitu: 'Ajme meni nije mi dobro...'

Klub je stao iza trenera, priznalo se da je osvježavanje momčadi vjerojatno trebalo početi još ljetos, a sada će se u igračke migracije polako krenuti već ove zime da bi se složila momčad koja će se što bolje uklopiti u: nogometne ideje Simona Rožmana.

Naravno, jamstva u sportu ne postoje, a usponi i padovi su normalni no izgleda da je Rijeka ono što je izgledalo kao njena prva značajnija kriza u 7-8 godina riješila... U tri tjedna.

Stanje se vraća u normalu, a normala je ono što je Rožman jasno istaknuo u najavi gostovanja kod Hajduka: "Želim igrače koji će svakog dana davati sve što mogu za ovaj veliki klub jer - ako smo složni onda smo jaki"!

Točno je tako njegova Rijeka igrala na Poljudu. Pobijedila je zasluženo, ali je svjesna da konačnih 4-0 više zvoni kao rezultat za povjesnice nego pravi odraz svih 90 minuta.

- Dečki su pokazali da mogu držati ritam 90 minuta i da su sada momčad koja radi zajedno i veseli se zajedno. Prije derbija sam rekao kako otkad sam ja u Rijeci još nismo imali ni naklonost sreće, a sada smo i to zaslužili sa one dvije vratnice koje je Hajduk pogodio u istoj akciji kod 0-0 u prvom poluvremenu. Konačni rezultat je sjajan, ali unatoč 4-0 i dobroj igri daleko je to od onoga što želimo. No... Bilo je dobro. Bolje nego dosad - govorio je Rožman dan nakon trijumfa kojim je srušen Hajdukov savršeni domaći ovosezonski niz.

Sad još treba srušiti onaj vlastiti: bez HNL pobjede na Rujevici više od četiri mjeseca!

Prekinut Hajdukov niz! Rijeka je pregazila 'bile' na Poljudu
Prekinut Hajdukov niz! Rijeka je pregazila 'bile' na Poljudu

Zadnji se put slavilo 3. kolovoza protiv Belupa, 2-1. Rijeka je kao domaćin sedma, a kao gost druga momčad lige. Na Rujevici je osvojeno 10, a u gostima 18 bodova.

- Sa Istrom će nam kod kuće sigurno biti teško jer bit će to drukčija utakmica, nogomet u kojem će se od nas tražiti kontinuirani napad, ali mi znamo da i protiv Istre pa onda još jednom na našoj Rujevici protiv Varaždina trebamo pobijediti.

Nitko nije propustio istaknuti vašu konstataciju nakon trijumfa u Splitu: 'Da, čujem se s Kekom'.

- Kratko sam u ovoj ligi, puno toga je za naučiti. Pa razgovaram sa Kekom, ali i sa Pušnikom i mnogim drugim iskusnim kolegama koji poznaju HNL - rekao je Rožman kolegi Robertu Ferlinu u eter Radio Rijeke.

I ne treba mladog trenera opterećivati sa velikim i uspješnim prethodnicima. Očigledno je dovoljno pametan i bez utega taštine koji bi ga sprječavao da, kada je to moguće, uči od iskusnijih, a ne vlastitim kiksevima na Rijekinu štetu.

Pokretanje videa...

00:32

Prva terapija koju je odobrio Mišković, a potpisali Juričić, Mance i Rožman već daje rezultate.

Utoliko više razloga za riječki optimizam ukorijenjen u kristalno jasnoj poruci mladog slovenskog stručnjaka koji nije mogao suspregnuti široki osmijeh gledajući slavlje svojih igrača u poljudskoj svlačionici.

U tri tjedna od 0-5 sa Dinamom do 4-1 nad Interom i 4-0 nad Hajdukom... Rožman je 100% uronio u riječku priču. Njegova složna Rijeka nije čudo, ali je: jaka Rijeka!

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao