Sport

Komentari 24

Ademi još na čekanju: Dinamo bez kapetana mora i u Varšavu?

Ademi još na čekanju: Dinamo bez kapetana mora i u Varšavu?

Arijan Ademi trebao bi putovati s momčadi u Poljsku, ali u Maksimiru neće riskirati sa zdravljem kapetana, pa ga izgubiti za potencijalni dvoboj s Crvenom zvezdom, a možda i dulje...

Arijan Ademi (30) i dalje se oporavlja od rupture butnog mišića, trenira po individualnom programu odvojen od ostatka momčadi...

Dinamo se sprema za uzvratni dvoboj 3. pretkola Lige prvaka, a navijače hrvatskog prvaka najviše zanima kakvo je stanje s Arijanom Ademijem? Ikona zagrebačkog kluba van stroja je još od domaće utakmice s Omonijom (20. srpnja), a bez obzira što prognoze govore kako bi Ademi izvan pogona trebao biti tri do četiri tjedna, mnogi se nadaju da će Ademi još jednom stisnuti zube i zaigrati u Varšavi.

No, u te je priče teško povjerovati, nastup Ademija u Varšavi predstavljao bi preveliki rizik za samog igrača. I tu bi postojala velika opasnost od obnavljanje iste ozljede, a tada bi za Ademija uslijedila još dulja pauza. Zagrepčani bi tako svog kapetana mogli izgubiti na dulje razdoblje, pa bi Ademi, ako Dinamo prođe Legiju, mogao preskočiti i potencijalne dvoboje protiv Crvene zvezde. A to u Maksimiru zaista nitko ne želi...

Arijan Ademi ključna je karika ovog Dinama, lider u svlačionici, pa i produžena ruka Damira Krznara na terena. I sasvim je jasno, Dinamo s Ademijem i bez njega nije ista momčad. 

Dugogodišnji kapetan Dinama već nas je “milijun puta” iznenadio, pa pod raznim blokadama ili injekcijama istrčao na teren. 
Najvažniji igrač Dinama tako je u kolovozu 2019. bio načet raznim ozljedama, primio tri injekcije, pa odveo Dinamo do velike pobjede (4-0) u Budimpešti protiv Ferencvarosa.

Također, Ademi se ozlijedio na gostovanju u Londonu protiv Tottenhama, preskočio prvenstveni dvoboj protiv Varaždina, a onda zaigrao u toliko opjevanom maksimirskom dvoboju (3-0) sa Spursima. I izdržao na terenu 118 minuta, dok god su ga “noge slušale”.

A tko zna, baš nitko se ne bi iznenadio da se Ademi na terenu ukaže i u Varšavi. Opet, do te je utakmice ostalo tri dana, a kapetan “modrih” još niti ne trenira s ostatkom momčadi, liječnička služba još ne daje “zeleno svjetlo” za njegov nastup.

Poznavajući samog igrača, Ademi bi već danas na teren, ali ruptura butnog mišića nije nešto s čim bi se u Maksimiru trebali igrati. Pogotovo što je riječ o kapetanu, lideru, pa i i ikoni zagrebačkog kluba. Arijan Ademi će biti u Varšavi, iako čini se (za sada) izvan terena...
 

Najčitaniji članci