Obavijesti

Sport

Komentari 82

Adios, Lucho: 'Odlazim sretan, ali baš sam želio kockasti dres'

Adios, Lucho: 'Odlazim sretan, ali baš sam želio kockasti dres'
1

Argentinac Luis 'Lucho' Ibanez odlazi iz Dinama, a karijeru nastavlja u Racingu iz Buenos Airesa. Debi u domovini će imati protiv bivšeg kluba, Boce Juniors

VIDEO

Odlazim sretan, ali mi je žao što se nitko nije potrudio da dobijem papire kako bih mogao igrati za Hrvatsku, rekao je Luis Ibanez (25) koji u nedjelju napušta Dinamo i putuje u Argentinu. 

- Mama i tata su presretni što se vraćam kući, ali su tužni punac Darko i punica Nada. Zaručnica Matea će s ocem za 15 dana doći u Argentinu. Kupio sam kuću u mirnom kvartu, vilu s bazenom, pa neće biti straha - rekao je Lucho.

U Dinamu je proveo pet godina i osvojio osam trofeja.

- Čini mi se da posljednje dvije sezone igram na istom nivou. Stoga sam želio u jaču ligu kako bih se vratio kao bolji igrač - pojašnjava Ibanez.

Debi će imati protiv bivšeg kluba, Boce Juniors.

- I to baš na Bombonieri! A joj, ne znam kako ću to podnijeti. Nadam se da će navijači Boce shvatiti da je profesionalizam surov - rekao je Ibanez.

Najnesretniji njegovim potpisom za Racing iz Buenos Airesa je njegov najbolji prijatelj Adrian Calello, bivši igrač Independientea, najvećeg Racingova rivala u Argentini.

- Baš smo se čuli prije nekoliko minuta. Pita: ‘Pa kako baš Racing?’ Ha, ha... To je jedini dres koji Calello od mene sigurno neće uzeti - smije se Lucho. 

Posebno sretan bio je saznavši da postoji mogućnost da zaigra za reprezentaciju Hrvatske. No, čini se, od toga neće biti ništa.

- Da sam barem dobio priliku, da su stigli ti papiri koje sam zavrijedio. Igrao bih svim srcem. Ovako, odlazim u domovinu i vjerujem da ću se nagodinu vratiti kao reprezentativac Argentine! Čvrsto vjerujem u to - kaže Ibanez.

U Zagrebu je, kaže, proveo najljepše trenutke života, a jednu stvar u karijeri nikad neće zaboraviti.

- Izlazak u Dinamovu dresu na Santiago Bernabeuu. To je neponovljiv osjećaj. Izdvojio bih i potporu navijača, Bad Blue Boysa, koji su uvijek bili uz mene. To su najsretniji trenuci. Najtužniji sam bio kada zbog ozljeda nisam mogao igrati ili kad bih sjedio na klupi za pričuve - prisjetio se Lucho koji u prosincu treba postati otac:

- Nismo još odlučili hoće li se naš sin roditi u Buenos Airesu ili Zagrebu. To ćemo još vidjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku