Obavijesti

Sport

Komentari 14

AIK: Podaci nisu potpuni, dio prihoda nije odbijen iz fonda

AIK: Podaci nisu potpuni, dio prihoda nije odbijen iz fonda
6

Podaci su sadržavali tek približne iznose za troškove. AIK te informacije nikome nije isporučio kao završni račun, odgovorio je klub na optužbe o 'nestanku' novca

VIDEO

Prije nešto manje od tjedan dana iz Švedske stigle su šokantne informacije o tome kako agencija koja je organizirala humanitarnu utakmicu između AIK-a i Dinama za pomoć obitelji preminulog Ivana Turine, je dostavila račun po kojoj je prihod za fond pomoći 60 posto manjeg iznosa od dogovorenog. Kako je pisao švedski Expressen obitelj Turina je trebala dobiti samo 69.000 eura od zarađenih 157.000 eura.

No AIK se brzo oglasio te je ponudio detaljnu verziju vlastitog viđenja situacije u priopćenju na službenoj stranici kluba.

"Prošlog četvrtka novine Expressen došle su do neobrađenog i preliminarnog računa AIK-ovih prihoda i rashoda za Turininu humanitarnu utakmicu. Podaci nisu sadržavali nedostajuće brojke o prihodu i rashodu, a AIK nikad nije imao namjeru odbiti dio iznosa iz humanitarnog fonda za obitelj Ivana Turine. Podaci su zadržali tek približne iznose za neke troškove. AIK te informacije nikome nije isporučio kao završni račun.

Trebalo je neko vrijeme da se utvrdi konačni iznos, djelomično zbog toga stalnih prihoda novca od prodaje memorabilije. Unatoč tekućoj sezoni i poslu potrebnom da bi se radile normalne operacije, uspjeli smo dogovoriti humanitarnu utakmicu s Ivanovim matičnim klubom unutar 11 dana. To je većinom napravilo osoblje AIK-a, koje je radilo prekovremeno, noćima i vikendima kako bi se utakmica održala. Da bi se sve organiziralo kako treba, bilo je potrebno izdvojiti za putne troškove za cijelu Dinamovu momčad i stožer, iznajmljivanje prostora i mnogo toga drugog.

Razumijemo da je Jerko Leko, kapetan Dinama, koji je AIK-u bio glavni kontakt u Hrvatskoj, bio za to da se višak od utakmice stavi u humanitarni fond. Također razumijemo da mogu postojati razlike između Hrvatske i Švedske, koje daju za pravo igračima u hrvatskoj ligi da budu skeptični prema klubovima u tom smislu. 

AIK je, kao što je i bio kad je Ivan bio živ, predan da ispuni svoje obveze, moralne, etičke i legalne. Trebat će još nekoliko tjedana da se zbroji cifra oko humanitarne utakmice. AIK će objaviti troškove, prihode i rashode u cijelosti.

Suprotno pisanju Expressena, AIK nikad nije u modernim vremena imao spor koji nije ispunio obveze vezane za kompenzacije i bonuse, a ni sad nema temelja za takve optužbe.

Nismo stručnjaci u vezi iznenadne smrti. Moguće je, čak i vjerojatno da smo napravili i greške. Ali teško da su naš stožer, igrači i članovi kluba zaslužili optužbe novinara Expressena.

Naposljetku, želimo poručiti da su naše knjige otvorene, a namjere čiste. Nemamo što skrivati te smo još u tuzi zbog gubitka Ivana. Naša namjera je bila da podupremo obitelj financijski i u čast sjećanja na Ivana. Bez obzira na sve što je napisano ili će to tek biti."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome