Obavijesti

Sport

Komentari 19

"Ajax je do primljenog gola bio bolji od Reala, neće biti lako"

"Ajax je do primljenog gola bio bolji od Reala, neće biti lako"
1

Neće biti lako s Ajaxom, momčad je to koja je dobro posložena, ima glavu i rep, imaju jako dobro organiziranu igru, a odlično se i kreću, pričao je Damir Krznar

VIDEO

Dinamo je sad iskusio kako je igrati protiv Reala i biti slavljen zbog hrabre igre i u porazu, upoznao je kako je to kad te netko nadigra, ako Lyon sinoć, a sad će se morati pripremiti za Ajax, posljednjeg suparnika u ovoj skupini. Inače dobrog znanca s kojim ima lijepo iskustvo.

Zato je Damir Krznar, Jurčićev pomoćnik, jučer bio u Madridu i gledao sraz Reala i Ajaxa. S većom je pozornosti gledao Ajax jer Nizozemci dolaze u Maksimir, pa ih je bilo idealno pogledati na jakom gostovanju.

Sve s jednim dodirom

Real je pobijedio 3:0 krasnim akcijama, potezima kao iz nogometnih udžbenika, od kontranapada, udaraca, proigravanja.
Pa je tako prvu akciju pokrenuo Sergio Ramos od svojeg šesnaesterca, pola momčadi je kroz dodir, dva sudjelovalo da bi se ušlo u završnicu gdje je Benzema odigrao povratnu loptu za Cristiana Ronalda koji je pogodio. Za 2:0 sa 18 metara pogodio je Kaka, a treći je pogodak opet plod krasne akcije u kojoj je na kraju Kaka asistirao Benzemi.

- Rezultat možda sugerira da je Real lako došao do pobjede, ali nije to bilo baš tako lako. Do prvog priljenog gola Ajax je bio čak i bolji, imao je dvije velike prilike - javio je Krznar iz Madrida prve dojmove o ovoj utakmici.

Doista, Iker Casillas je spasio vrata Reala na samom početku utakmice i tko zna u kojem bi smjeru taj susret otišao da kapetan Reala nije bio tako dobar. Uostalom, i kasnije je kod 3:0 skinuo ‘zicer’ amsterdamskoj momčadi.

Nakon prva dva kola Dinamo je bez boda, Ajax ima jedan iz remija s Lyonom. I kako sad stvari stoje u dvije slijedeće utakmice, a riječ je o dvostrukom sudaru Dinama i Ajaxa moglo bi se odlučivati o trećem mjestu u skupini, ili možda čak i nadi da se ostane u borbi za drugo mjesto.

- Neće biti lako s Ajaxom, momčad je to koja je dobro posložena, ima glavu i rep, imaju jako dobro organiziranu igru, a odlično se i kreću - pričao je Damir Krznar.

Plavi su dvaput slavili u Amsterdamu, to ipak daje nadu.

- Ima još pet, šest igrača od zadnjeg susreta s Ajaxom. Ono što se moglo vidjeti u Madridu je da je Sulejmani jako neugodan, da špica, Islanđanin Kolbeinn Sigthorsson odlično otvara, čuva loptu, ide okomito - kratko je opisao ono što plave čeka u Maksimiru kad dođe Ajax.

Smrtonosni smo

U Madridu pak slave visoku pobjedu, Real je upostalom punim uspojehom već na korak do prolaska skupine.

- Dobili smo lekciju iz kontranapada. Kontrolirali smo igru, ali smo bili lagana meta njihovim kontrama. Morali smo biti pametniji, ovako smo dijelove utakmice igrali jako dobro, zaslužili smo zabiti gol - kazao je trener Ajaxa Frank de Boer.

- Nakon Zagreba i ove pobjede imamo šest bodova i to je važno. Šest golova u subotu i sad tri Ajaxu sjajno je za momčad, a sad smo pokazali da smo s igračima koje imamo, smrtonosni u kontranapadima - dodao je Mourinhov pomoćnik Aitor Karanka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union
Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini