Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ajmo, 'žuti'! Split dobio Široki i izborio doigravanje za 1. ligu

Ajmo, 'žuti'! Split dobio Široki i izborio doigravanje za 1. ligu
1

Dok se hrvatski klubovi bore za ostanak u prvoj ABA ligi, Split će se ipak boriti za ulazak među najbolje. Uz mjere opreza zbog korona virusa su pred domaćom publikom pobijedili Široki 78-76

VIDEO

Košarkaši Splita pred svojim su navijačima na Gripama pobijedili Široki sa 78-76 (26-17, 22-13, 6-20, 24-26) u utakmici zadnjeg, 22. kola Druge ABA lige čime su osvojili drugo mjesto i izborili mjesto u polufinalu doigravanja u kojem će igrati protiv skopskog MZT-a.  

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

KK Split dobio Široki i izborio doigravanje za prvu ligu 00:39

 

Splićani su na poluvremenu imali visokih 18 koševa prednosti (48-30), ali su u trećoj četvrtini ubacili samo šest poena (6-20) i dopustili gostima povratak u utakmicu u kojoj je za obje momčadi ulog bio plasman u doigravanje. Široki je u posljednjih 80 sekundi ušao s tri koša prednosti (70-73), ali su polaganjem Gabrića i tricom Perkovića. 

Splićani došli do vodstva (75-73) koje su uspjeli zadržati, nakon što je Goran Filipović dvije sekunde prije kraja promašio tricu za pobjedu. James Washington je sa 16 koševa i sedam asistencija bio najbolji kod Splićana. Toni Perković je ubacio 14, Tomislav Gabrić 11, a Darko Bajo 10 poena. Hrvatski centar Filip Kraljević je sa 22 koša bio najbolji kod gostiju.

POGLEDAJTE GALERIJU

Split: Utakmicu KK Split i HKK Široki pratili samo navijači s pretplatom Split: Utakmicu KK Split i HKK Široki pratili samo navijači s pretplatom Split: Utakmicu KK Split i HKK Široki pratili samo navijači s pretplatom
14
| Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U polufinalu će Split igrati protiv skopskog MZT-a i imati prednost domaćeg terena. Drugi polufinalni par čine Borac iz Banja Luke i nikšićka Sutjeska, a Banjalučani imaju prednost domaćeg terena kao najbolja momčad osnovnog dijela prvenstva.

Polufinalna serija se igra na dvije pobjede i trebala bi započeti za tjedan dana, dok će u finalnoj seriji za naslov pobjednika i plasman u ABA ligu trebati tri pobjede. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica