Obavijesti

Sport

Komentari 477

Drama na sjednici: Hajduku prijeti izbacivanje iz HNL-a

Drama na sjednici: Hajduku prijeti izbacivanje iz HNL-a
5

Na sjednici splitskog Gradskog vijeća odbijeno je jamstvo Hajduku za kredit od 30 milijuna kuna. Predsjednik Hajduka Marin Brbić rekao je kako je klub blizu stečaja

VIDEO

Hajduk je na korak od stečaja. Vijećnici Grada Splita odbili su dati jamstvo za kredit od 30 milijuna kuna i time doveli klub u bezizlaznu situaciju. Sedmorica vijećnika glasovali su za, petorica su bila protiv, a devetorica suzdržanih. 

- Šokiran sam i iznenađen razinom diskusije i zaključcima vijećnika. Nadam se da su svjesni svoje odluke, kako vladajući tako i oni iz oporbe. Hajduk nema izlaza, najvjerojatnije idemo u stečaj - kazao je razočarani predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Odlazak u stečaj značio bi prestajanje postojanja Hajduka, a ujedno bi klub bio izbačen iz svih natjecanja, uključujući HNL i buduća europska natjecanja. 

- Ako želite pomoći Hajduku, zaboravite na političke pripadnosti. Ako ga želite spasiti, spasite ga! Ako nećete, recite i gotovo! - rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić dok je trajala sjednica. 

No vijećnici ga nisu poslušali. Protiv jamstva za kredit bili su SDP-ovci i HNS-ovci, a Kerumovi HGS-ovci bili su suzdržani.

Politika je opet umiješala prste u Hajduk i to na najprljaviji mogući način. Hajduk ponovno ispašta zbog svađa na relaciji HDZ-SDP-Kerumov HGS.

Prilikom glasovanja HGS-ovci, koji imaju većinu, su bili suzdržani, SDP-ovci protiv, a HDZ za, no nakon okončanja svi su se okomili jedni na druge.

HDZ je optužio SDP da je u tihoj koaliciji s Kerumom, te da je ovaj potez usluga Kerumu koji želi odvesti Hajduk u stečaj i jeftino ga kupiti. SDP-ovci upiru prstom u koaliciju HDZ-HGS te tvrde kako je HDZ upropastio Hajduk jer je vladao do 2008. godine, a nakon toga je njegovu politiku nastavio Kerum i dokrajčio ono što je ostalo.

Dogradonačelnik Jure Šundov (HGS) branio je stav svoje stranke na način da su oni bili za konsenzus kako bi izbjegli odgovornost ako Hajduk ne uspije vratiti kredit i on padne na teret grada.

Kerum ni ovoga puta nije nazočio sjednici Gradskog vijeća, njegovi pomoćnici opravdali su ga poslovnim obavezama. U kuloarima se moglo čuti kako je ovaj politički manevar želja upravo Željka Keruma da uzvrati Jaki Andabaku zbog toga što je Nadzorni odbor imenovao Marina Brbića predsjednikom Hajduka bez Kerumove privole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 477
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše