Obavijesti

Sport

Komentari 19

Ako nema Lea i Zlatana, tu su Pique i onaj mali Pedro

Ako nema Lea i Zlatana, tu su Pique i onaj mali Pedro
12

Barcelona je pobijedila Inter 2-0 na Nou Campu i preuzela vrh skupine F. Iako bitno oslabljeni, lako su Katalonci riješili ovu utakmicu u svoju korist

VIDEO

Svakoj momčadi je hendikep neigranje igrača kao što su Leo i Zlatan, ali vjerovao sam u igrače koji su ih zamijenili, govorio je u jednom dahu Josep Guardiola odmah nakon završetka ogleda Barcelone i Intera na Nou Camp. "Sudar divova" bio je silno osiromašen nakon što su se Messi i Ibrahimović ozlijedili, ali Barca je još jedanput pokazala da je puno više od momčadi koja ovisi o zvijezdama. Možda nije bilo njih dvojice, no bilo je Gerarda Piquea i Pedra Rodrigueza.
- Pedro, Pedro, Pedro! - orilo se s tribina Nou Campa u 85. minuti, kada je Rodriguez izlazio iz igre. Njegovim golom u 26. minuti, nakon što ga je sjajno uočio Dani Alves, Inter je zapravo 'pokopan'. Već nakon deset minuta Barcelona je vodila, Pique je sjajno reagirao nakon kornera i ugurao loptu u mrežu. Šanse su se redale pred Julijem Cesarom, Inter je izgledao potpuno izgubljeno, i Pedrov gol bio je samo konačni udarac. Inter je odigrao užasnih 45 minuta, poluvrijeme u kojem nisu uspjeli zapucati na gol Barcelone.
- Odlično smo otvorili utakmicu, nakon ta dva gola sve je bilo puno lakše. Leo i Zlatan? Nedostajali su, ali možemo mi i bez njih - uz smiješak je govorio Andres Iniesta.
U nastavku su Talijani bili samo malo bolji, imao je Samuel Eto'o i jednu odličnu priliku, ali nisu mogli do gola. Srećom po njih, i dalje u svojim rukama drže vlastitu sudbinu. Dobiju li Rubin na svom travnjaku, proći će dalje. Barcelona još ide u Kijev, ali tamo putuje kao vodeća momčad skupine F.

BEZ GOLOVA U 'BITCI ZA ISTOK'
Kijevski Dinamo došao je Rubinu u Kazan ambiciozno, krenuli su Ukrajinci s tri napadača i sve je govorilo da će napasti. No prvo poluvrijeme nije potvrdilo tu najavu. Imao je Jarmolenko dvije šanse nakon dodavanja Ševčenka, no najbolju šansu imao je Rubin. Argentinac Dominguez sjajno je probao 'škaricama' u završnici poluvremena, ali veteran Šovkovski uspio je to obraniti.
Ognjen Vukojević krenuo je od prve minute i do kraja pretrčao 11,5 kilometara, uspješno razgrađujući napade Rubina. Šansi je u nastavku bilo, i to na obje strane, ali mreže su mirovale. Kijevljani su 17 puta pucali na gol Rubina, ali nedostajalo je preciznosti. Ruski golman Rižnjikov je nekoliko puta odlično reagirao i sačuvao svoj gol, jednako kao i 34-godišnji Šovkovski na drugoj strani. Nakon svega, najsretniji ovim ishodom su Inter i Barca...

LIGA PRVAKA, SKUPINA F
BARCELONA - INTER 2-0 (Pique 10, Pedro 26)
RUBIN - DINAMO 0-0
POREDAK: Barcelona 8, Inter 6, Rubin 6, Dinamo 5.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti