Obavijesti

Sport

Komentari 48

Ako potpiše za United, Hajduk će dobiti više od milijun eura!

Ako potpiše za United, Hajduk će dobiti više od milijun eura!
1

Ovisno o tome kolika će biti visina transfera, a očekuje se da bi transfer mogao biti težak između 40 i 50 milijuna eura, Hajduku bi moglo pripasti i do milijun i pol eura. Sjajan iznos za splitski klub

VIDEO

Ivan Perišić je, dakle, u završnoj fazi pregovora s Manchester Unitedom. Jer da nije tako, ne bi u Zagreb osobno dolazio Jose Mourinho. Jedan od najvećih trenera svijeta uključio se u posao kad je on praktički u finalnoj fazi. Perišić je izuzetno cijenjen igrač na tržištu, jedan od najboljih igrača uopće na prošlom Europskom prvenstvu u Francuskoj i sasvim sigurno će imati još ponuda.

No, Mourinho je Mourinho, kad Jose dolazi na sastanak oči u oči to ipak ima posebnu težinu i za očekivati je da će 28-godišnji Omišanin karijeru nastaviti na Old Traffordu.

United je, inače, jedan od rijetkih preostalih velikana svjetskog nogometa u kojima još nije zaigrao Hrvat. Najbliđže je bio Modrić jer ga je izuzetno cijenio Alex Ferguson, ali Real Madrid bio je brži...

Kolika je Perišićeva cijena u ovome trenutku? Vrlo vjerojatno između 40 i 50 milijuna eura. A najveći navijači da se transfer što prije dogovori nisu u Milanu, odnosno u njegovu sadašnjem klubu Interu, već - na Poljudu. Hajdukov predsjednik Ivan Kos i članovi NO-a pomno će pratiti rasplet događaja tijekom dana i držati fige da si Mourinho i Perišić čim prije pruže ruku jer Hajduku pripada pozamašan iznos iz Uefina fonda solidarnosti.

Ovisno o tome kolika će biti visina transfera, a rekosmo, očekuje se da bi transfer mogao biti težak između 40 i 50 milijuna eura, Hajduku bi moglo pripasti i do milijun i pol eura. U najgorem slučaju, barem milijun. A to je ogromna svota za klub koji je svojeg najboljeg igrača, golmana Lovru Kalinića, ljetos prodao za tek nešto više od 2 milijuna.

Hajduk je još prije 11 godina, kad je Perišić otišao u francuski Schoaux, za njega dobio oko 360 tisuća eura, a kasnije je njegova vrijednost samo rasla. Fantastične partije u belgijskom Bruggeu donijele su 5,5 milijuna eura težak transfer u Borussiju Dortmund, potom je dvije godine kasnije za osam milijuna otišao u Wolfsburg gdje je izdržao opet dvije sezone prije nego što ga je za 20 milijuna ugrabio milanski Inter.

I ispada da su ga dobili ispod cijene jer je danas definitivno jasno da je Perišić jedan od najboljih krilnih napadača svijeta i da vrijedi barem dvostruko.

Hajduk će, dakle, samim njegovim potpisom za United dobiti više novca nego što u ovom trenutku vrijedi bilo koji njihov igrač, izuzev Vlašića.

>> TOP LISTA: Najveći hrvatski transferi u povijesti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
UŽIVO Slaven - Dinamo 2-2: Jakirović u igru uveo sina Leona
SUSRET 35. KOLA HNL-A

UŽIVO Slaven - Dinamo 2-2: Jakirović u igru uveo sina Leona

Luda utakmica igra se u Koprivnici. Novi/stari prvak na teren je istrčao s rezervama pa rano primio. Uspio je okrenuti rezultat, a onda je za Slaven prvijenac zabio mladi Jagušić (18) tek što je ušao u igru