Sport

Komentari 32

'Ako sada osvoji Wimbledon, Đoković će postati najveći ikad'

'Ako sada osvoji Wimbledon, Đoković će postati najveći ikad'

Federer je estetski najbolji tenisač za gledanje, dok Nadal ima kvalitetu i biografiju koja bi ga mogla učiniti najboljim u povijesti. Ipak, Đoković je sada blizu G.O.A.T. statusa, kaže legendarni John Newcombe

Rafael Nadal imao je priliku osamostaliti se na vrhu Grand Slam utrke utroje, ali Novak Đoković "ukrao" mu je 21. Grand Slam u njegovom pariškom dvorištu. Španjolac je ostao u ravnini s Federerom s 20 naslova, dok im se Đoković približio na samo jedan zaostatka. I osvoji li Wimbledon po šesti put, a za što je favorit kao nikada prije, sva trojica imat će po 20! Ču-de-sno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Međutim, pita li se Johna Newcombea (77), Australca koji je ostao upamćen kao premijerni teniski broj jedan, i to će biti dovoljno da se Srbinu prišije etiketa najvećeg ikada.

- Vjerujem da ukoliko Novak osvoji Wimbledon, možemo smatrati ga najvećim svih vremena. Federer je estetski najbolji tenisač za gledanje, dok Nadal ima kvalitetu i biografiju koja bi ga mogla učiniti najboljim u povijesti. Ipak, Đoković je sada blizu G.O.A.T. statusa, sad već ima jasnih dokaza i činjenica koje se ne mogu opovrgnuti - tvrdi Australac koji je sedam puta bio Grand Slam pobjednik.

- Kada je započinjao karijeru, nitko nije ni zamišljao da bi mogao imati toliko uspjeha na travi. Napravio je izvrstan posao razvijajući svoju igru i sada na travi ima samopouzdanja skoro kao kada igra na betonu. Na zemlji ipak postoji jedan igrač koji je jači od njega, ali na ostalim podlogama ne vidim ikoga boljeg.

Đoković je na dobrom putu da ostvari Newcombeove tvrdnje, kao što nikada lakši put nije imao do finala jednog Grand Slama. Nakon "kikirikija" u prva četiri kola u četvrtfinalu ga čeka Mađar Fucsovics, a potom Hačanov ili Shapovalov. I dalje nijedan Top 10 protivnik...

Najčitaniji članci