Obavijesti

Sport

Komentari 17

"Ako se Hajdukova pojačanja ne pokažu, otići će iz kluba"

"Ako se Hajdukova pojačanja ne pokažu, otići će iz kluba"
1

Na Poljudu su se sastali članovi NO-a Hajduka i predstavnici navijača kluba. No nije bilo predstavnika Torcide. Navijače je zanimalo zašto su dovedeni igrači iz Brazila...

VIDEO

Na Poljudu su se sastali članovi Nadzornog odbora Hajduka s predstavnicima navijača, uglavnom članova udruge Naš Hajduk, te nekolicine predstavnika Društva prijatelja Hajduka, bez ijednog predstavnika Torcide. Sastanak je inicirao predsjednik NO-a Josip Paladino. 

- Želimo čuti vaše mišljenje, ono nam je dragocjeno i stoga vam se ispričavam na nekoliko odgoda sastanka. Slomio sam tri rebra, još uvijek me boli, ali nije bilo smisla opet odgađati sastanak - rekao je Paladino čija je dobra volja neupitna, no veliko je pitanje koliko su ovakvi sastanci uopće svrsishodni, s obzirom na pitanja i zahtjeve navijača koji zadiru čak i u vođenje momčadi te propitkivanje načina na koji Hajduk igra, kako trener Krstičević radi zamjene... 

Ipak, glavnina današnjih upita odnosila se na angažman Brazilaca Patinha i Cassia, te razlozima njihova dovođenja. 

- Kako je moguće da su dovedeni igrači koji nisu pojačanja za Hajduk? Sportski direktor Krešić ima 25 godina iskustva, a igrače je doveo putem DVD snimke - ustvrdili su navijači i pitali zašto nije doveden zadnji vezni kojeg je zatražio trener Mišo Krstičević. 

- Svi igrači koje smo doveli su praćeni te sa svima možemo raskinuti ugovor na ljeto, ukoliko ne pokažu ono za što su dovedeni. Imamo više rješenja na mjestu zadnjeg veznog, među njima i mladog Mira Kovačića – branio je sportskog direktora Paladino koji je po tko zna koji put morao stati u zaštitu Fredija Fiorentinija koji je dugi niz godina trn u oku navijača. 

- Kakva je njegova uloga u dovođenju Brazilaca i kad će više otići iz Hajduka – pitali su navijači. 

- Gospodin Fiorentini ima ugovor na neodređeno vrijeme. Još uvijek se radi revizija svega što se radilo u Hajduku u prošlosti i nećemo nikakve odluke donositi na prečac – kazao je Paladino. 

Zanimalo je navijače i kada će biti naplaćen dug od Al Ittihada za Anasa Sharbinija. 

- U zadnjih nekoliko dana smo uspostavili kontakt s Al Ittihadom, pritisla ih je i Fifa i očekujemo da će se to pitanje riješiti u skoro vrijeme. Oni predlažu plaćanje u ratama, a mi bismo htjeli da se dug u cijelosti podmiri odmah – izvijestio je predsjednik Marin Brbić. 

Razgovaralo se i o dugovima kluba, pa je Brbić izvijestio kako je od 89 milijuna kuna duga do sada vraćano 40, te kako se nada da će do 31. ožujka uspjeti podmiriti većinu potraživanja te izbjeći kaznu Uefe. U tom je smjeru uprava kluba zamolila i navijače da se suzdrže od upotrebe pirotehnike, jer je Hajduk u prošloj godini platio čak 1.4 milijuna kuna kazni. 

- Pod posebnom smo prismotrom, a čeka nas i skori reprezentativni ogled. Nemojmo sami sebi izbijati novac iz džepa – zamolio je navijače Paladino.  

Oni koji su bili na sastanku podržali su inicijativu da bakljama nije mjesto na stadionu, no ostalo je nejasno kako bi se takva akcija provela, te tko će za njeno provođenje biti zadužen. 

Čini se kako će i ovoga puta sve ostati samo na apelu, jer  podsjetimo, na sastanku nisu sudjelovali predstavnici Torcide, a oni čine glavninu navijača i onih koji kreiraju sve što se na tribinama odvija. 

Nakon sastanka s navijačima, trenerom i sportskim direktorom, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Josip Paladino otkrio je kako novo vodstvo kluba posebnu pažnju posvećuje navijačima zbog toga jer su oni osnovali klub i održali ga na životu već preko sto godina. 

- Želimo im pokazati da ih poštujemo i zato komuniciramo s njima, nipošto im ne sugeriramo što će i kako raditi – kazao je Paladino i dodao:

- Analizirali smo proteklo razdoblje od završetka prvenstva i potvrdili treneru kako ovo nije godina rezultata, kako nema imperativ osvajanja trofeja. Želimo da se naši igrači nastave boriti kao i do sada i da daju sve od sebe i odigraju što bolje. 

Navijače je zanimalo zašto pojačanja nisu adekvatna. 

- Istina je da je navijače zanimalo i zbog čega pojačanja koje smo doveli ne igraju, ali nemojmo zaključivati na prečac. Tko zna što će biti, dajmo im malo vremena. Uostalom, tko bi lani u ova doba rekao da će Radošević i Milić tako dobro odigrati i da će Josip realizirati transfer u Napoli. 

Paladina jedino brine hoće li Hajduk do 31. ožujka uspjeti ispuniti sve zahtjeve Uefe po pitanju financijskog "fair-playa". 

- Bit će teško, no dat ćemo sve od sebe i nadamo se da ćemo uspjeti. No u tome trebamo pomoć navijača. Derbi s Dinamom bit će pod posebnim monitoringom Uefe i zato molim navijače da se suzdrže od upotrebe pirotehnike. Lani smo platili 1,4 milijuna kuna kazni. Radije bismo taj novac upotrijebili za pametnije svrhe. Ne bismo željeli da nas Uefa eliminira iz kandidature za reprezentativne utakmice kao i za eventualnu kandidaturu za utakmice Europskog prvenstva, ako Hrvatska uđe u krug suorganizatora. Uefa je najavila nultu toleranciju na ponašanje navijača i ja ih molim za suradnju i pomoć - rekao je Paladino.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom