Obavijesti

Sport

Komentari 6

Alaba otkantao Bayern: Našao klub koji ne brine za novac...

Alaba otkantao Bayern: Našao klub koji ne brine za novac...

Austrijski nogometaš David Alaba na kraju ove sezone napušta Bayern nakon što mu bavarski div nije htio ponudio plaću kakvu on misli da zaslužuje. Parižani strpljivo čekaju

VIDEO

Austrijancu Davidu Alabi (28) na kraju sezone istječe ugovor s Bayernom, a još nisu uspjeli postići dogovor oko nastavka suradnje. A vjerojatno i neće zato što njemački prvak ne može ispuniti financijske zahtjeve svog igrača.

Povezivali su ga s Barcelonom i Real Madridom, ali čini se da na kraju nema ništa od odlaska u Španjolsku koju je korona kriza opasno pogodila pa će španjolski velikani pričekati ipak neka bolja vremena za dovođenje nekog 'kapitalca'.

Alaba u Realu: Dogovori zapinju oko visoke plaće Austrijanca...
Alaba u Realu: Dogovori zapinju oko visoke plaće Austrijanca...

Njemački Bild piše da je Alaba u ovom trenutku najbliži PSG-u koji nema financijskih problema pa je spreman ponuditi mu 20 milijuna eura godišnje plaće, što mu u ovom trenutku vjerojatno nijedan drugi klub ne može.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Manuel Neuer

Pokretanje videa...

03:08

Naime, Alabine zahtjeve za visokom plaćom odbili su njegov sadašnji Bayern kao i Real i Barcelona. No Parižani su spremni ispuniti zahtjeve Francuza, pogotovo zbog činjenice što će ga sljedeće ljeto dovesti besplatno. 

Neuerov učenik i osvajač lige s Bayernom potpisuje za Istru
Neuerov učenik i osvajač lige s Bayernom potpisuje za Istru

Do transfera bi moglo doći i u siječnju jer će Bayern za njega sniziti cijenu na 20 milijuna eura. Ipak, teško je očekivati da će PSG dati jednu njegovu godišnju plaću kada znaju da će ga za manje od pola godine dobiti besplatno.

Alaba je u Bayern stigao u ljeto 2011. i ubrzo se etablirao kao pouzdani lijevi bek s kojim je bavarski klub imao puno problema u prošlosti. No sada nema jer to je mjesto zauzeo odlični kanadski bek Alphonso Davies, a Austrijanac u zadnjih mjeseci puno više vremena provodi na stoperskoj poziciji.

VfL Wolfsburg vs. Bayern Munich

David Alaba je za minhenski Bayern odigrao 396 utakmica u kojima je zabio 32 golova i namjestio ih još 49 i bio vrlo važan kotačić u njemačkoj momčadi bez obzira na to tko je bio trener pa je tako osvojio dvije Lige prvaka (2013., 2020.), šest njemačkih kupova, pet njemačkih superkupova, dva Uefina superkupa i jedno Svjetsko klupsko prvenstvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu