Obavijesti

Sport

Komentari 6

Alan Letang debitira, Kostović kapetan, igra i Saša Martinović

Alan Letang debitira, Kostović kapetan, igra i Saša Martinović
1

Hrvatska hokejska reprezentacija od 20. do 26. travnja igra na SP-u Divizije IB u Litvi. Trebali su se boriti za naslov, no ostavši bez ključnih igrača, cilj je ostanak

VIDEO

Od prošle godine nema umirovljenog Hećimovića, Prpica, koji igra doigravanje s Brantfordom, te Serticha. Andy u vrijeme prvenstva ide na svadbu. Kad se njima pridoda golman Ouzas i napadač Naglich, koji nisu dobili hrvatske putovnice zbog određenih previda, onda je jasno da Hrvatska u Litvu ne ide kao favorit.

- U odnosu na prošlu godinu jači smo u obrani, međutim, u napadu smo 'tanki'. Mislim da bi mogli imati problema s postizanjem golova - rekao je izbornik Don MacLean.

Hrvatska će ipak dobiti i tri pojačanja. Alan Letang prvi će put, vjerojatno i posljednji, nastupiti za reprezentaciju, debitirat će i Dario Kostović, koji je dobio kapetansku vrpcu, a Saša Martinović između Hrvatske i Njemačke je izabrao Hrvatsku.

- Iznenađen sam da sam postao kapetan pored Letanga, velika mi je to čast. Na papiru imamo dobru momčad i vjerujem da ćemo osigurati ostanak - rekao je Kostović, dok je Letang vrlo ponosan što će konačno nastupiti za Hrvatsku, koja na SP ide bez ijedne pripremne utakmice.

Pet je sezona igrao u Medveščaku.

- Prošle godine bio sam pomoćnik MacLeanu, a sad sam se spustio na led. Ne znam hoće li mi to biti posljednje natjecanje u karijeri, ali siguran sam da ću uživati - rekao je Letang, kojeg će u stručnom stožeru zamijeniti Mike Glumac, igrač Medveščaka.

- Mike se neće vraćati doma, pa sam ga zamolio da mi pomogne - istaknuo je MacLean.

Osim s domaćinom Litvom, reprezentativci Hrvatske igrat će još s Poljskom, Rumunjskom, Nizozemskom i Velikom Britanijom.

MacLean odlazi iz Medveščaka, mijenja ga Letang?

Hrvatski izbornik Don MacLean iduće sezone više neće biti pomoćnik u Medveščaku.

- Rekli su u klubu da smanjuju stručni stožer. Što ću dalje? Iskreno ne znam što ću raditi - rekao je MacLean.

Malo je vjerojatno da će se dogoditi 'downsizing' stručnog kadra, izglednije je da Alan Letang dođe na klupu kao pomoćnik.

- Nakon Svjetskog prvenstva znat ću više. Osjećam se fizički jako dobro, no ne mogu reći jesam li bliže umirovljenju ili još jednoj aktivnoj sezoni - rekao je 38-godišnji Kanađanin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta