Sport

Komentari 101

Alarm za uzbunu: OI nisu još ni počele, a već ima zaraženih

Alarm za uzbunu: OI nisu još ni počele, a već ima zaraženih

Japanske vlasti grčevito se bore suzbiti širenje zaraze što je samo potpirilo pitanja trebaju li se Olimpijske igre uopće održati i jamče li sigurnost svim natjecateljima i organizatorima

Neidentificiran posjetitelj bio je pozitivan na Covid 19 u Olimpijskom selu u Tokiju! Prvi je to slučaj čime se pojavila bojazan među organizatorom - Olimpijske igre u Tokiju mogle bi postati veliko žarište, piše CNN.

POGLEDAJTE VIDEO:

Riječ je o nerezidentu Japana, službenoj osobi koja sudjeluje u samoj organizaciji najvećeg sportskog turnira na svijetu. Vijest o prvom slučaju zaraze potvrdio je CEO OI-a u Tokiju Toshiro Muto dodavši da je dotični otišao u izolaciju izvan sela ne otkrivajući njegov identitet zbog zaštite podataka.

S novim slučajem, sada ih je ukupno 45 povezanih s Olimpijskim igrama. A sportaši tek kreću pristizati, dodaje CNN. Olimpijske igre kreću 23. srpnja i traju do 8. kolovoza.

Japanske vlasti grčevito se bore suzbiti širenje zaraze što je samo potpirilo pitanja trebaju li se Olimpijske igre uopće održati i jamče li sigurnost svim natjecateljima i organizatorima.

Jedno je sigurno, ove Igre bit će prve bez gledatelja nakon što su Japanci prvo zabranili dolazak inozemnih, a onda odlučili da niti domaći neće moći prisustvovati uživo.

Pa su i neki sportaši odlučili otkazati dolazak predostrožnosti radi. Njima prednjače australska teniska zvijezda Nick Kyrgios i australska košarkašica Liz Cambage. Tisuće volontera također je odustalo od angažmana na Olimpijskim igrama.

Više od 11 tisuća sportaša trebalo bi stići u Tokio, a čak 85 posto njih već je cijepljeno, ističe Međunarodni olimpijski odbor. Japanci, pak, kaskaju za zemljama Zapada. Cijepljeno je tek oko 20 posto ukupnog stanovništva.

Najčitaniji članci