Sport

Komentari 126

Albancima u Francuskoj svirala himna Andore, odbili su igrati

Albancima u Francuskoj svirala himna Andore, odbili su igrati

Albanski su reprezentativci nakon Marseljeze čekali svoju himnu, bili su čvrsti u stavu da neće početi utakmicu ne odsvira li njihova, pa je potrajalo malo

Francuska je na svom Saint-Denisu ugostila Albaniju u petom kolu skupine H u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Premda je početak susreta bio zakazan za 20:45, počeo je s desetak minuta zakašnjenja. Razlog? Kriva himna.

Goste je, naime, "zagrijavala" himna - Andore. Gledali su se Albanci međusobno u čudu kada su krenuli taktovi, ali nastojali su ih ispoštovati dokraja. I onda su tražili da domaćini ispoštuju njih ili - neće igrati.

Potrajalo je

Da Francuzi još zapapre stvar, pobrinuo se službeni spiker koji je uputio ispriku - Armeniji. Kao da su na djelu bili glup i gluplji.

Albanski su reprezentativci nakon Marseljeze čekali svoju himnu, bili su čvrsti u stavu da neće početi utakmicu ne odsvira li njihova, pa je potrajalo malo dok je organizatori nisu našli i spremili za intoniranje. Uspjeli su nekako.

Na koncu Francuska je pobijedila s 4-1 načevši goste već u osmoj minuti (Coman), valjda dok su još zbrajali dojmove. Nastavio je Giroud, pa opet Coman i Ikone da bi počasni gol Albaniji donio Cikalleshi iz kaznenog udarca.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci