Obavijesti

Sport

Komentari 40

Alcaraz: Još sam klinac, sve se dogodilo tako brzo. Nestvarno!

Alcaraz: Još sam klinac, sve se dogodilo tako brzo. Nestvarno!
7

Nijedan tinejdžer nikad nije bio najbolji svjetski tenisač, sve do nove senzacije Carlosa Alcaraza koji je osvojio US Open i zasjeo na tron. A kaže, sve najvažnije odluke donosili su njegovi roditelji i tim

VIDEO

Pobjedom u finalu US Opena protiv Norvežanina Caspera Ruuda 6-4, 2-6, 7-6(1), 6-3, Španjolac Carlos Alcaraz je postao i prvi tenisač svijeta na ATP ljestvici.

- Sve se dogodilo tako brzo i to je nevjerojatno. O ovome sam sanjao odmalena, biti broj 1 na svijetu, biti prvak na Grand Slamu. Za to sam jako, jako naporno radio. Teško mi je sad govoriti, puno je emocija - kazao je Carlos, svjetska teniska senzacija.

POGLEDAJTE VIDEO: Lani je svijet oduševila Emma Raducanu

Pokretanje videa...

Emma Raducanu VIDEO

Uoči početka posljednjeg Grand Slama sezona petorica tenisača su lovila svjetski broj 1. Za "jedinicu" su se borili Rus Daniil Medvedjev, Španjolac Rafael Nadal, Grk Stefanos Tsitsipas, Španjolac Carlos Alcaraz i Norvežanin Casper Ruud. Nijemac Alexander Zverev je ostao bez prilike za prvo mjesto na ljestvici nakon što je odustao od US Opena zbog ozljede.

Grk Tsitsipas je ispao u prvom kolu od Kolumbijca Daniela Galana, Medvedjev, koji je branio naslov, je izgubio u osmini finala od Australca Nicka Kyrgiosa, baš kao i Nadal od Amerikanca Francesa Tiafoea.

Tennis: US OPEN

Alcaraz i Ruud su dogurali do finala i u međusobnom srazu odlučili o broju jedan. Na koncu je slavio Španjolac. Alcaraz je time postao najmlađi svjetski broj 1. Na vrh ATP ljestvice uspeo se sa 19 godina i četiri mjeseca.

- Jesam li još klinac? Naravno. Gladan sam postići još uspjeha - rekao je Alcaraz, koji je na terenu u sedam mečeva proveo čak 23 sata i 40 minuta.

U.S. Open

- S timom sam prolazio težak posao da dođem do ovoga. Imam samo 19 godina i sve bitne odluke donosili su moji roditelji i moj tim. Ovo je nešto stvarno posebno - kazao je Carlos.

Dosad je rekord najmlađeg broja 1 držao Australac Lleyton Hewitt (41) koji je imao 20 godina i devet mjeseci kada je 2001. postao broj jedan.

U.S. Open

- On je jedan od rijetkih talenata koji se pojave tu i tamo u sportu. Tako se čini. Vidjet ćemo kako će mu se razvijati karijera, ali ide u pravom smjeru - nahvalio je Alcaraza Ruud.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini