Sport

Komentari 2

Alcaraz propustio povijesni čin: Britancu Norrieju naslov u Riju. Novak skinuo rekord Steffi Graf

Alcaraz propustio povijesni čin: Britancu Norrieju naslov u Riju. Novak skinuo rekord Steffi Graf

Norrie je gubio 7-5 i 3-0, no uspio se revanširati za poraz u finalu Buenos Airesa. Da je Alcaraz slavio, prvi put u povijesti bismo imali dva tenisača na vrhu ljestvice jednakim brojem bodova

Britanac Cameron Norrie odnio je naslov u Rio de Janeiru pobijedivši u finalu branitelja naslova Španjolca Carlosa Alcaraza nevjerojatnim preokretom 5-7, 6-4, 7-5 za nešto manje od tri sata na brazilskoj 'prašini'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Norrie je gubio 7-5 i 3-0, no Alcarazu je falilo snage za završiti meč, pa se Britanac uspio revanširati za poraz u finalu Buenos Airesa tjedan dana ranije i tako doći do petog naslova u karijeri. Alcaraz je ostao na sedam.

Inače, mladi Španjolac se propustio poravnati s Novakom Đokovićem na vrhu ATP ljestvice. Da je Alcaraz pobijedio Norrieja, prvi put u povijesti imali bismo dva tenisača na vrhu s jednakim brojem bodova (op.a., 6980). Bila je ovo jedinstvena i vrlo izgledna za povijesni čin, a nova se možda i nikad ne ponovi... Kako god, Đoković bi u svakom slučaju ostao 'broj jedan' zato što su njegovi vrjedniji budući da su osvojeni na jačim turnirima. 

ATP 500 - Rio Open

- Prvo mjesto na ATP ljestvici nije mi prioritet u ovom trenutku - kazao je Đoković prije nekoliko dana.

Pa, čak i ako mu nije prioritet, Novak je od danas rekorder po broju tjedana kao 'No. 1', u muškoj i ženskoj konkurenciji. Rekord je dosad držala Steffi Graf koja je na vrhu tablice provela 377 tjedana. Ovo će biti Đokovićev 378.!

Novak Djokovic gestures during a news conference in Belgrade

Đoković je već držao taj rekord u muškoj konkurenciji s više od 60 tjedana prednosti nad prvim pratiteljem Rogerom Federerom, koji je na vrhu ATP ljestvice proveo ukupno 310 tjedana, ali koji uvjerljivo drži rekord po broju uzastopnih tjedana provedenih kao 'No.1' - čak 237! Đoković je u toj rubrici četvrti sa 122 uzastopna tjedna na vrhu.

Također, Norrie je naslovom u Brazilu na ATP ljestvici preskočio Jannika Sinnera i s 2815 bodova zauzima 12. mjesto, dok je Alcaraz (6780) ostao 2. za 200 bodova zaostatka za vodećim Đokovićem.

POGLEDAJTE VIDEO: FNC PRVI PUT IZVAN HRVATSKE

Najčitaniji članci