Obavijesti

Sport

Komentari 10

Alex Ferguson: City i Mancini su moja nova muka, trn u oku!

Alex Ferguson: City i Mancini su moja nova muka, trn u oku!
1

Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda već je najavio veliki derbi 'crvenih vragova' s gradskim suparnicima iz Manchester Citya uoči početka sezone i prvih susreta

VIDEO

Posljednjih godina možda City i nije bila najveća Fergusonova briga no trener Uniteda počeo je itekako ozbiljno shvaćati momčad koju predvodi talijanski stručnjak Roberto Mancini. Iako su tek na pripremama u Seattleu trener momčadi s Old Trafforda već razmišlja o prvenstvu koje im predstoji.

- Mancinijeva momčad je moja nova boljka. Oni su mi trn u oku. Prošlo je vrijeme kada ih uopće nismo doživljavali jer su igrali u drugoj ligi - priznao je legendarni trener Uniteda.

- City sada vrijedi - Ferguson nije skrivao da u momčadi Mancinija vidi ozbiljnog protivnika.

Čini se da je prošlo vrijeme kada je Manchester City bio  daleko od svog gradskog rivala Uniteda. Dolaskom bogatog šeika Mansoura, ali i njegovih milijuna kojim je klub okupio zvučna imena, kako na terenu tako i izvan njega, City se popeo na sam vrh Premier Lige.

Osvajanje FA kupa, ali i plasman u Ligu prvaka nagnali su i uvijek sigurnog i samouvjerenog Fergusona da bolje razmisli o Cityu i počne ga shvaćati kao vrlo ozbiljnog protivnika.

Prethodnih godina, priznaje i sam Ferguson, City mu nije predstavljao nikakav problem, ali sada se pretvorio u itekako valjanog suparnika.

- City je postao moja nova muka. Nakon što su 25 godina to bili Liverpool, Arsenal i Chelsea, sada su to Mancinijevi dečki - potvrdio je Ferguson.

Manchester City je očito novi izazov za trenera koji još uvijek ne razmišlja o povlačenju s klupe Uniteda. Dapače, sir Ferguson se itekako veseli susretima sa starim, ali i novim rivalima u ligi, pogotovo onim međugradskim.

- Osvajanje kupa, nema sumnje, bit će dodatni motiv Cityu i Manciniju, jer smanjuje pritisak na treneru, ali ulijeva povjerenje u igrače. I mi smo to kroz godine iskusili i zato vjerujemo da će upravo zbog toga City biti ozbiljan rival u utrci za naslov iduće sezone. No to za nas ne mijenja ništa. Uvijek će postojati momčad koja će nam biti trn u oku, svidjelo se to nama ili ne. Možda će to ove sezone biti sve četiri - spreman je na žestok borbu za vrh ljestvice Ferguson.

Nakon gotovo četvrt stoljeća na klupi Uniteda i 19 osvojenih naslova Alex Ferguson ne misli stati. 

- Ni najmanje ne razmišljam o tome kada bih se mogao povući, želim samo ići naprijed - odbacio je bilo kakva nagađanja o tome da je njegovo vrijeme s 'crvenim vragovima' na izmaku.

- Može se uvijek napraviti nešto jer u ovom su klubu očekivanja uvijek velika - spreman je za novu sezonu škotski stručnjak, iščekujući nove 'dvoboje' s uvijek novim trenerima, ali i starim znancima.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz