Obavijesti

Sport

Komentari 8

Alilović: A rekli su da ćemo ispasti već u prvom krugu

Alilović: A rekli su da ćemo ispasti već u prvom krugu
6

Norvežani su pali, bilo je 25-23. Alilović je obranio 18 lopti i uz Dragu Vukovića, koji je proglašen za igrača utakmice, znatno je pridonio velikoj pobjedi

VIDEO

Mirko Alilović bio je fenomenalan na golu na prvoj utakmici hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Austriji. Norvežani su pali, bilo je 25-23 za izabranike Line Červara, a Alilović je obranio 18 lopti i uz Dragu Vukovića koji je proglašen za igrača utakmice, znatno je pridonio pobjedi.
- Govorili su da ćemo izgubiti da ćemo ispasti u prvom krugu, ali smo dokazali da svim srcem igramo, da se borimo i mislim da je ovo pokazatelj kvalitete. Bili su oni i u vodstvu, no stisli smo se i dobili neugodne Norvežane, treba im čestitati, ali dva boda idu nama. Vuković je izgorio, ostavio je srce na parketu, rasplakao se kad je dobio nagradu, a zaslužio ju je. Neka mu Bog da zdravlja da odigra dobro do kraja turnira - rekao je Alilović. Izbornik Lino Červar bio je presretan s početna dva boda.
- Htio bih zahvaliti igračima koji su se herojski borili. Bilo je bitno da se ne predamo, a pobijedila je upravo ta ustrajnost. Puno smo mijenjali, tražili najbolju sedmorku. Aliloviću, Baliću i Vukoviću kapa dolje. Iako smo najmlađi na prvenstvu pobijedili su živci, to je stvarno za pohvaliti. Vrlo je bitno da smo čvrsto s nogama na tlu, dugo je prvenstvo, i Ukrajina koja nam slijedi nije bezopasna, ne smijemo slaviti, moramo uprijeti još jače. S tom pobjedom bi se plasirali u drugi krug - u dahu je izrecitirao Lino. Manuel Štrlek zabio je pet puta.
- Želio bih zahvaliti navijačima jer su nam u ključnim trenucima dali snagu. Prva utakmica je uvijek najteža, neke lopte koje inače uđu sad ne uđu, no nakon ovog sve će bit lakše. Frank Loke, inače igrač Zagreba našao se na 'krivoj' strani, a tri puta je nadmudrio naše golmane.
- Utakmica je bila očekivano izjednačena do samoga kraja. Presudilo je iskustvo, sreća i kvaliteta vaših rukometaša. Mi sada moramo pobijediti u sljedeće dvije utakmice - rekao je Loke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...