Obavijesti

Sport

Komentari 5

Alo, sokole, jesi se pokvario? Wozniacki: Sudac, krade me...

Alo, sokole, jesi se pokvario? Wozniacki: Sudac, krade me...
1

Caroline Wozniacki izgubila je od Kineskinje Zhang u trećem kolu Wimbledona i to nakon što je vodila 4-0, no na kraju je izgubila sa 6-4 i 6-2 nakon velikih rasprava sa sucem zbog 'hawk-eyea'...

VIDEO

Uvođenjem tehnologije u sport, mnogi su pomislili da će sucima i sportašima biti puno lakše. No nije ni tehnologija baš med i mlijeko. U to smo se mogli uvjeriti u nogometu kada bi suci i uz pomoć VAR-a krivo dosudili, a tako je i u tenisu s 'hawk-eyeom'.

Takozvano 'oko sokolovo' je već godinama prisutno na Wimbledonu i pomaže u rješavanju brojnih nedoumica tenisača i tenisačica je li lopta bila vani ili nije. No Caroline Wozniacki nije baš ljubiteljica tehnologije. 

Wimbledon

Danska tenisačica izgubila je od Kineskinje Zhang u trećem kolu Wimbledona i to nakon što je vodila 4-0, no na kraju je izgubila sa 6-4 i 6-2 nakon velikih rasprava sa sucem zbog 'hawk-eyea'.

Naime, Dankinja je tri puta tražila provjeru i svaki put bi bila u krivu. Prvi put je bila sigurna da je loptica od protivnice bila vani, no oko sokolovo je pokazalo drugačije. To je nekako progutala, no druga odluka ju je totalno izbacila iz takta.

- Ova lopta bila je vani. Ovo je apsurdno. Prva loptica je sigurno bila vani, a i ova je na granici. Izgubila sam dva poena. Hawk eye je pogriješio, očito je gledao krivi otisak - bjesnila je Dankinja dok ju je iz prvog reda bodrio suprug David Lee, bivši košarkaš i prvak NBA lige. No ni on ju nije mogao smiriti nakon treće provjere.

Zhang je pogodila jedan bekend, koji je prema Wozniacki bio debelo vani. Zatražila je provjeru, i pogađate, loptica je bila u terenu.

- Ovo nije moguće, tehnologija me vara. Kad god zatražim provjeru, a lopta je vani, hawk eye će pokazati da je unutra - ljuta je kao ris bila Dankinja.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Pokušala je do kraja napraviti preokret, no nervoza zbog tehnologije bila je prevelika i Kineskinja je lagano pobijedila i stigla do pobjede.

U suštini, tehnologija je dosta dobroga donijela sportu i olakšala samo natjecanje sportašima, no neki baš i nisu ljubitelji noviteta. Poput Wozniacki koja je bila uvjerena da ju tehnologija izigrava...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu