Sport

Komentari 31

Alžirac se odbio boriti protiv Izraelca na OI: 'Palestinska je stvar veća od svega, pa i Igara'

Alžirac se odbio boriti protiv Izraelca na OI: 'Palestinska je stvar veća od svega, pa i Igara'

Ovo Nourineu nije prvi put da zbog političkih stavova napušta velika natjecanja, prije dvije godine na SP-u ga je također čekao protivnik iz Izraela, pa se povukao. Tko? Upravo Butbul

Ne stvara samo korona virus problem sportašima na Olimpijskim igrama i eliminira ih iz natjecanja, već i - ždrijeb.

I prije početka alžirski predstavnik u judu Fethi Nourine trebao se u prvom kolu turnira boriti sa Sudancem Mohamedom Abdalrasoolom. On, međutim, nije problematičan, već onaj poslije, a taj je Tohar Butbul iz Izraela.

I Nourine je odlučio ne nastupiti i napustiti Tokio.

- Naporno smo radili kako bismo se kvalificirali na Olimpijske igre, ali palestinska je stvar veća od svega toga - poručio je Nourine, očito uvjeren da bi prošao prvu prepreku.

- Nismo imali sreće sa ždrijebom. Dobili smo izraelskog protivnika i zato smo se morali povući. Donijeli smo ispravnu odluku - dodao je njegov trener Amar Ben Yaklif.

Ovo Nourineu nije prvi put da zbog političkih stavova napušta velika natjecanja, prije dvije godine na SP-u ga je također čekao protivnik iz Izraela, pa se povukao. Tko? Upravo Butbul!

Zanimljivo je da je Međunarodna judo organizacija u travnju na četiri godine suspendirala Iranski judo savez jer su se i njihovi sportaši odbijali boriti s Izraelcima.

Na prošlim, pak, Olimpijskim igrama, MOO je Egipćanina Islam El Shahaby potjerao kući jer se odbio rukovati s izraelskim borcem nakon poraza u meču za broncu. 

POGLEDAJTE SLOW MOTION SNIMKU ČETVRTFINALA ARMAGEDONA 2:

Najčitaniji članci