Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nadal i Federer odbili uključiti se u Đokovićevu akciju pomoći

Nadal i Federer odbili uključiti se u Đokovićevu akciju pomoći
1

Novakov je plan bio da donira 30.000 dolara, a u karijeri je zaradio više od 100 milijuna. Za usporedbu, taj iznos donacije upola je manji od onog koji dobijete za poraz u prvom kolu Australian Opena, rekao je Rothenberg

VIDEO

Novak Đoković svakako je najpoduzetniji tenisač u vremenu kada je tenis stao. Prvi reket svijeta pruža ruku pomoći mnogima, na više strana, a jedna od njih su i njegovi kolege i protivnici s turnira.

POGLEDAJTE VIDEO: Đoković pleše na zabavi

 

Pokretanje videa...

00:39

Đoković je nedavno kao predsjednik Vijeća igrača predložio osnivanje fonda za pomoć, a uključile su se i sve krovne organizacije, ITF, ATP i WTA, da bi skupili minimalno šest milijuna dolara za osnivanje Programa pomoći za više od 800 tenisača i tenisačica. 

Novakov je prijedlog da prvih 100 igrača svijeta u singlu i prvih 20 u parovima sudjeluje s uplatama. Naravno, ne ravnomjerno, već bi, primjerice, prva petorica izdvojila po 30.000 dolara. A ta je cifra "zažuljala" novinara New York Timesa Bena Rothenberga kojemu je to - slabo.

Bio je talentiraniji i od Novaka, a onda... 'Probao sam heroin'
Bio je talentiraniji i od Novaka, a onda... 'Probao sam heroin'

- Njegov je plan bio da donira 30.000 dolara, a u karijeri je zaradio više od 100 milijuna. Za usporedbu, taj iznos donacije upola je manji od onog koji dobijete za poraz u prvom kolu Australian Opena - rekao je Rothenberg u razgovoru za Tennis Majors.

- A on je osvojio Australian Open i osvojio tri milijuna dolara. I želi dati samo 30.000. To je prilično mršavo za najbolje igrače. Njegov bi sustav donacija trebao biti primjereniji.

Međutim, Rothenberg nije imao što za reći protiv Rogera Federera i Rafaela Nadala koji su - a otkrio je to Kanađanin Vasek Pospisil, koji je također involviran u skupljanje i organiziranje pomoći te je predložio stvaranje sindikata za igrače koji bi se zalagao za povećanje nagradnog fonda na turnirima - glasali protiv. Većina je bila za tu ideju, no ne Švicarac i Španjolac.

Čilić: Nadam se da ću pobijediti Novaka uz pomoć naše publike
Čilić: Nadam se da ću pobijediti Novaka uz pomoć naše publike

- U jednom trenutku imali smo 80 od Top 100 tenisača koji su potpisali i jedan od njih bio je Novak. Kada smo otišli kod Rogera i Rafe, oni su promijenili svoju odluku. Željeli su pričati nasamo s čelnicima Grand Slam turnira, što je bilo protiv čitave naše ideje. Iskreno, to je bruka - govorio je Pospisil.

- Imao sam sjajan razgovor s Rogerom, on je sjajan lik i ja ga volim i u potpunosti nas je podržavao. Bio je suglasan s mnogim problemima, ali nije želio stati iza ovog projekta. To nas je usporilo, ali na kraju, većina je jača nego nekoliko njih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu