Obavijesti

Sport

Komentari 15

Američka košarkašica zatočena u Rusiji poslala pismo Bidenu: 'Prestravljena sam. Pomozite!'

Američka košarkašica zatočena u Rusiji poslala pismo Bidenu: 'Prestravljena sam. Pomozite!'
5

Dok sjedim ovdje u ruskom zatvoru, sama sa svojim mislima i bez zaštite svoje supruge, prijatelja obitelji, olimpijskog dresa ili ostalih uspjeha, bojim se da bih mogla ovdje ostati zauvijek, napisala je Griner

VIDEO

Američka košarkašica Brittney Griner (31), koja je od veljače u ruskom pritvoru pod optužbom za krijumčarenje droge, poslala je pismo predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu u kojem apelira za njegovu pomoću u procesu njenog puštanja.

Dijelove njezinog emotivnog pisma s javnosti je podijelio ESPN-ov novinar T.J. Quinn:

- Dok sjedim ovdje u ruskom zatvoru, sama sa svojim mislima i bez zaštite svoje supruge, prijatelja obitelji, olimpijskog dresa ili ostalih uspjeha, bojim se da bih mogla ovdje ostati zauvijek.

- Na dan 4. lipnja, naša obitelj uobičajeno slavi službu onih koji su se borili za našu slobodu, uključujući mog oca, koji je veteran Vijetnamskog rata. Boli me kad pomislim kako obično slavim ovaj dan, jer sloboda znači nešto potpuno drugačije za mene ove godine.

U.S. basketball player Brittney Griner attends a court hearing in Khimki

- Znam da imate puno posla, ali molim vas nemojte zaboraviti mene i ostale američke pritvorenike. Molim vas da učinite sve u vašoj moći kako biste nas vratili kući. Prvi put sam izašla na glasanje 2020. i glasala sam za vas. Vjerujem u vas. I dalje imam toliko toga dobrog učiniti sa slobodom koju mi vi možete pomoći vratiti. Fali mi supruga. Fali mi obitelj. Fale bi suigračice. Ubija me što znam koliko pate sada. U ovome trenutku sam zahvalna što god da napravite kako biste me vratili kući.

Podsjetimo, američka košarkašica od 2015. godine izvan WNBA sezone nastupa za ruski Jekaterinburg zbog izdašnijih plaća nego u Americi, a u problemu se našla nakon što je ruska policija kod nje pronašla električnu cigaretu u kojoj se nalazilo ulje od kanabisa. 

FILE PHOTO: WNBA: Finals-Chicago Sky at Phoenix Mercury

Američka vlada tvrdi da je Griner zatvorena pod lažnim optužbama. Suđenje je počelo u petak, a sljedeće saslušanje na sudu u Himkiju na rasporedu je u četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...