Obavijesti

Sport

Komentari 272

Novinar Amerikancima otkrio zašto hrvatski huligani divljaju

Novinar Amerikancima otkrio zašto hrvatski huligani divljaju
3

Prema saznanjima, baklje su svjestan pokušaj nekih hrvatskih navijača da se osramoti Hrvatski nogometni savez i, ukoliko je to moguće, Hrvatska izbaci s Europskog prvenstva, rekao je Marcotti

VIDEO

Utakmica između Hrvatske i Češke odigrana na stadionu Geoffroy-Guichard u St. Etienneu zgrozila je svjetsku javnost. Priča je zauzela i svoje mjesto na američkom ESPN-u, a za potrebe njihove javnosti novinar i kolumnist Gabriele Marcotti odlučio je pojasniti što se tu točno dešava.

Uvod posvećuje borbi skupine koja prati Vatrene te vodi borbu protiv vrha Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno Zdravka Mamića i Davora Šukera. Spominju se neredi koji su se događali kroz povijest, kao i svastika uz obećanje navijača da će se neredi nastaviti dok Mamić i Šuker ne odstupe sa svojih pozicija.

Ruski i hrvatski huligani nemaju dodirnih točaka

Marcotti nije htio poistovjetiti ruske i hrvatske huligane jer naši su došli s jasnim ciljem.

- Prema saznanjima, baklje su svjestan pokušaj nekih hrvatskih navijača da se osramoti Hrvatski nogometni savez i, ukoliko je to moguće, Hrvatska izbaci s Europskog prvenstva - započeo je Marcotti. 

Upitan zašto navijači traže odlazak Šukera i Mamića, objasnio je to ovako:

- Navijači tvrde da je Hrvatski nogometni savez korumpiran, posebice zbog načina na koji Mamić vodi klub. Izričito su naglasili da žele osramotiti HNS i dovesti ih u nepriliku. Bakljada u petak tek je posljednje poglavlje onoga što se već dulje vrijeme zbiva - rekao je novinar, a zatim i detaljno objasnio gdje leže problemi.

Nema šanse da HNS izbjegne kaznu Uefe

- Ipak, dio hrvatskih navijača nezadovoljan je nogometom u zemlji već neko vrijeme, a posebno onime što čini čovjek koji se zove Zdravko Mamić i njegov prijatelj Davor Šuker. Da, u pitanju je onaj Šuker koji je igrao za Real Madrid. Danas je on predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Mamić je potpredsjednik i već više od deset godina izvršni direktor godinama najuspješnijeg hrvatskog kluba, zagrebačkog Dinama. Također je umiješan u transfere hrvatskih nogometaša poput Dejana Lovrena i Luke Modrića. Mamić je optužen za pronevjeru u tim transferima i izbjegavanje plaćanja poreza za što je zakazan sud u rujnu. Navodno je na slobodi jer je Šuker pomogao platiti jamčevinu - rezimira Marcotti.

Kamo cijela priča vodi, nije htio prognozirati. Smatra da je moguće oduzimanje bodova Hrvatskoj, ali i izbacivanje s turnira.

- Mamić će imati priliku reći svoje na sudu, a Šuker, član Uefinog Izvršnog odbora, ni za što nije optužen. Uefa je otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatske (vezano uz rasizam, tučnjavu navijača, ubacivanje predmeta na travnjak i bakljadu) povodom čega će saslušanje biti u ponedjeljak. Nije na Uefi da se upliće u rad nacionalnih Saveza i njihovih razmirica, sve što se tu može napraviti jest pridržavati se pravila. Pogleda li se povijest nereda, ne vidim kako bi Hrvatski nogometni savez, time i hrvatska nogometna reprezentacija, mogli izbjeći kaznu. Što je upravo ono što navijači koji su bacali baklje i žele, a to Uefu stavlja u nezgodan položaj. Moguće je oduzimanje bodova, kao i izbacivanje s turnira - objasnio je Marcotti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna