Obavijesti

Sport

Komentari 94

Müller zabio za pobjedu protiv SAD-a i izjednačio se s Peleom

Müller zabio za pobjedu protiv SAD-a i izjednačio se s Peleom
16

Njemački napadač zabio je jedini gol na utakmici u kišnom Recifeu, svojoj je reprezentaciji osigurao prvo mjesto, a Amerikance gurnuo na drugo mjesto u grupi

VIDEO

Izgledalo je kao naručeno za remi. Jürgen Klinsmann protiv svojih u utakmici u kojoj i jedni i drugi prolaze uz neriješen rezultat, a i sramežljivo prvo poluvrijeme išlo je u prilog toj teoriji.

Nijemci su pokušavali s ubacivanjima s obje strane, nešto kao i protiv Gane. Prvih 19 bilo je za zaborav, bez prave opasnosti za gol Tima Howarda, koji je sve te pokušaje savršeno čitao. 

Müller prestigao Völlera

No u 55. minuti jubilarno 20. ubacivanje sletjelo je na glavu Pera Mertesackera, a njegov udarac jedva je iz kuta izvadio Howard. Lopta se odbila točno na 16 metara do Thomasa Müllera koji zakucava svoj četvrti gol na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Bio je to jedini gol na utakmici, za pobjedu Njemačke 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Müller se izjednačio s Messijem i Neymarom u borbi za titulu najboljeg strijelca ovog SP-a, ali i s Peleom. Naime, u svojem devetom nastupu na svjetskim prvenstvima Müller je zabio deveti gol, a isti učinak u svojih prvih devet imao je i brazilski čarobnjak prije pola stoljeća. 

Usput je prestigao Rudija Völlera (8) i izjednačio se s Karl-Heinzom Rummeniggeom i Uweom Seelerom na ljestvici njemačkih strijelaca na svjetskim prvenstvima. Samo još Gerd Müller (14 u 13) i Helmut Rahn (10 u 10) mogu se pohvaliti prosjekom od gola po utakmici.

SAD umalo do boda

Amerikanci se nisu previše otvarali prema naprijed jer su znali rezultat druge utakmice. Svejedno su u 93. minuti došli u dvije dobre situacije, ali prvo se Philipp Lahm bacio ispred Alejanda Bedoye, a poslije kornera s peterca je loše šutirao i Clint Dempsey, pa je ostalo 1-0. 

Klinsmannovi igrači mogu se pohvaliti da su prvi put u povijesti povezali dva uzastopna ulaska u osminu finala na svjetskim prvenstvima, ali ostali su bez prilike da dvaput u nizu budu neporaženi u skupinama SP-a. 

Izbornik je također zaključio jedan veliki niz. Ovo je Klinsmannu bio prvi poraz u 15. utakmici po skupinama na svjetskim prvenstvima, a dosad je kao igrač i trener imao deset pobjeda i četiri remija. 

Njemačka je pobjedom vjerojatno izbjegla Belgiju u osmini finala. Večeras će doznati ide li na Alžir, Koreju ili Rusiju.

  • Skupina G: SAD - Njemačka 0-1 (Müller 55')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića