Obavijesti

Sport

Komentari 1

Amerikanci kupuju Everton: Stranci vode kolo na Otoku...

Amerikanci kupuju Everton: Stranci vode kolo  na Otoku...

Kako prenose otočki mediji Amerikanci će za klub iz Liverpoola platiti oko 250 milijuna eura. Vlasnik kluba Bill Kenwright kupio je Everton 1999. godine za samo 30 milijuna eura

VIDEO

Američki konzorcij okupljen oko bivšeg vlasnika baseball momčadi San Diego Padresa Jayja Mooresa korak je do preuzimanja engleskog nogometnog premierligaša Evertona.

Kako prenose otočki mediji Amerikanci će za klub iz Liverpoola platiti oko 250 milijuna eura. Pregovori između Mooresa i njegovih suradnika te vlasnika kluba Billa Kenwrighta traju već mjesecima i nagađa se kako su ostale tek formalnosti prije potpisa ugovora.

Moores je prvo želio kupiti Swansea City, ali se ipak odlučio za 'Toffeese'. Kenwright je kupio Everton 1999. godine za samo 30 milijuna eura, a sada ga može prodati deset puta skuplje.

Bivši Evertonov veznjak Peter Reid podržao je prodaju kluba poručivši kako Everton treba nove 'investicije i novi stadion'.

- Imamo dobru momčad i kvalitetnog menadžera, no trebaju nam investicije i novi stadion kako bi zadržali priključak s ostalim klubovima u Premiershipu - kazao je Reid, koji je nosio dres Evertona od 1982. do 1989. godine.

Everton je jedan od rijetkih klubova u Premiershipu koji se nalazi u 'engleskim rukama'. Englezi vode i Tottenham, Newcastle United, Crystal Palace, Norwich City i Stoke City dok su ostali klubovi u stranim rukama.

U rukama Amerikanaca su Arsenal, Aston Villa, Manchester United, Liverpool i Sunderland.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti