Obavijesti

Sport

Komentari 11

Amerikanci: Nije pošteno što je Kyrgios bez borbe ušao u finale

Amerikanci: Nije pošteno što je Kyrgios bez borbe ušao u finale
7

Tenis bi trebao u potpunosti uzeti u obzir 'sretne gubitnike' sredinom turnira. Što Wimbledon dobiva time što je Nadal pobijedio u četvrtfinalu, a ne može igrati polufinale? Ništa, jedan je od komentara

VIDEO

Teniski svijet podijeljenog je mišljenja oko prolaska Nicka Kyrgiosa u finale Wimbledona nakon što je Rafael Nadal zbog rupture mišića abdomena od sedam milimetara odustao uoči meča s kontroverznim Australcem. 

Pokretanje videa...

Nadal nakon Roland Garrosa 02:15

Nadal je prvotno potvrdio da će igrati polufinale, ali ozljeda je ipak ozbiljnija nego što je mislio te bi mu se stanje moglo samo pogoršati. 

Kyrgios će tako bez borbe u nedjeljnom finalu igrati protiv boljeg iz ogleda Srbina Novaka Đokovića i Camerona Norrieja. 

Teniski komentatori sada se pitaju treba li Fritzu dopustiti da igra protiv Kyrgiosa za mjesto u finalu, isto kao i je li pošteno što je australski tenisač izuzet od borbe za mjesto u finale. Također se spominje i pravilo 'sretnog gubitnika' prema kojemu netko od igrača, koji je ispao u kvalifikacijama, dobije priliku nastupiti u glavnom turniru ako netko od kvalificiranih otkaže nastup zbog bolesti ili drugog razloga. 

Wimbledon

U ovom slučaju to bi pravilo omogućilo Fritzu, iako je izgubio od Nadala u četvrtfinalu, da se bori protiv Kyrgiosa u polufinalu.  
Ovakve situacije ne događaju se često u kasnoj fazi nekog Grand Slama, ali neki se pitaju bi li ovogodišnja jedinstvena situacija trebala uvjeriti čelnike tenisa da razmotre uvođenje pravila 'sretnog gubitnika'.

Novinar New York Timesa Christopher Clarey, inače specijaliziran za tenis, bio je jedan od onih koji su se pitali treba li Fritzu dopustiti da ostane i igra protiv Kyrgiosa u polufinalu.

Wimbledon 2022 - Day Eleven - All England Lawn Tennis and Croquet Club

- To se događa tako rijetko, ali ipak mislim da vrijedi istražiti. Kad se igrač povuče ovako kasno na Grand Slamu ili prije finala velikog turnira, poraženi bi igrač trebao moći zauzeti mjesto. U ovom bi slučaju Fritz protiv Kyrgiosa igrao kao 'sretni gubitnik' - napisao je na Twitteru Clarey.

Teniski voditelj i novinar Simon Cambers složio se s kolegom te je na njegov tweet odgovorio: 

- Da. Mislim da su svi znali da je Nadal ozlijeđen. Ulaznice za petak koštaju najmanje 200 funti (240 eura) - to je puno za jedan meč. 

Wimbledon 2022 - Day Ten - All England Lawn Tennis and Croquet Club

Bivša teniska zvijezda koja je postala televizijska voditeljica i stručnjakinja Pam Shriver također se oglasila putem društvenih mreža. 

- Suosjećam se s Taylorom Fritzom. Treba li tenis preispitati opseg pravila sretnog gubitnika? -pitala se. 

Komentator Nick McCarvel dodao je: 

- Ovo je bila tema razgovora prije nekoliko godina, ali uistinu, tenis bi trebao u potpunosti uzeti u obzir 'sretne gubitnike' sredinom turnira. Što Wimbledon dobiva time što je Nadal pobijedio u četvrtfinalu, a ne može igrati polufinale? Ništa. Zapravo, sport gubi jednu od svojih ključnih utakmica godine - napisao je. 

Američki tenisač Taylor Fritz skromno je na sve to rekao da ne želi pomoć. 

- Ako ga nisam mogao pobijediti onda jednostavno ne zaslužujem biti u polufinalu - rekao je.  

Wimbledon

Ima i onih koji se ne slažu s gore navedenim komentarima te smatraju da u ovako kasnoj fazi natjecanja ne bi trebalo razmatrati format 'sretnog gubitnika'. 

Teniski novinar Matthew Willis rekao je da nema potrebe razmatrati format "sretnog gubitnika" ovako kasno na turniru.

Također se postavlja pitanje je li Nadal trebao odustati tijekom meča protiv Fritza u kojem je tijekom drugog seta osjetio bol u abdomenu zbog koje je mogao pretpostaviti da neće biti u stanju igrati polufinale. Nadal se već nekoliko puta čudesno oporavio te njegovi obožavatelji tvrde da je imao svako pravo probati, a ne odustati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem