Obavijesti

Sport

Komentari 5

Amerikanka četvrti put srušila svjetski rekord na 400 prepone

Amerikanka četvrti put srušila svjetski rekord na 400 prepone
3

Olimpijska prvakinja Sydney McLaughlin postala je i svjetska nakon nevjerojatno brze utrke u Eugeneu. Nikoga nije bilo oko nje, no potegnula je ispod 51 sekunde

VIDEO

Amerikanka Sydney McLaughlin (22) osvojila je zlatnu medalju u utrci na 400 metara s preponama na Svjetskom atletskom prvenstvu u američkom Eugeneu s novim svjetskim rekordom od 50,68 sekundi.

Prvim svjetskim rekordom na ovom SP-u, McLaughlin je uvelike popravila svoj dosadašnji rekord (51,41) koji je postigla također na Hayward Fieldu u Eugeneu 25. lipnja ove godine. Amerikanka je i prva žena koja je ovu dionicu prošla ispod 51 sekunde. To joj je četvrto rušenje svjetskog rekorda u 13 mjeseci.

World Athletics Championships

Michael Norman iz SAD-a (44,29) i Bahamka Shaunae Miller-Uibo (49,11) osvojili su prva mjesta na 400 m, a u bacanju koplja svjetsku titulu obranila je Australka Kelsey-Lee Barber (66,91).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

McLaughlin je do zlata došla završivši daleko od osvajačice srebrne medalje Femke Bol iz Nizozemske, dok je braniteljica naslova Amerikanka Dalilah Muhammad završila kao treća.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vrijeme je apsolutno nevjerojatno i sport postaje sve brži i brži - rekla je McLaughlin, koji je u Dohi osvojila svjetsko zlato u štafeti 4x400 metara.

- Sad shvaćam koje se prepreke mogu probiti, a postajem samo brža.

World Athletics Championships

Miller-Uibo s Bahama je stigla do zlata na 400 metara za 49,11 sekundi i osvojila svoj prvi naslov svjetske prvakinje, uz dvije zlatne olimpijske medalje iz 2016. i 2020. na istoj dionici.

Marileidy Paulino iz Dominikanske Republike, osvajačica srebrne medalje iza Miller-Uibo u Tokiju, ponovno se morala zadovoljiti drugim mjestom, dok je Sada Williams s Barbadosa osvojila broncu.

U muškoj konkurenciji, Norman je nadoknadio razočaravajuće peto mjesto u Tokiju osvojivši zlato u Eugeneu, jurivši do pobjede za 44,29 sekundi za prvu svjetsku krunu.

Bivši olimpijski i svjetski prvak Kirani James iz Grenade bio je drugoplasirani, dok je Britanac Matthew Hudson-Smith zauzeo treće mjesto. 

- Prošla godina nije bila dobra godina za mene pa sam morao puno raditi da bih se vratio gdje sam bio - rekao je Norman.

- Ovaj trenutak ću pamtiti zauvijek.

World Athletics Championships

Osvajačica brončane medalje iz Tokija Kelsey-Lee Barber pridružila se trkačici na 400 metara Cathy Freeman kao jedina Australka koja je zadržala naslov svjetske atletske titule nakon što je obranila svoju krunu u bacanju koplja s vodećim hicem u svijetu od 66,91 m.

Amerikanka Kara Winger (64,05) i Japanka Haruka Kitaguchi (63,27) ugrabile su srebro i broncu svojim bacanjima u posljednjoj seriji.

Američka muška štafeta u sastavu Christian Coleman, Noah Lyles, Elijah Hall i Marvin Bracy ušla je u finale 4x100m kao prva s 37,87 sekundi, a američka ženska ekipa također je imala malih problema, završivši najbrže za 41,56 sekundi.

Aktualne svjetske prvakinje Jamajčanke kvalificirale su se bez Shericke Jackson, Shelly-Ann Fraser-Pryce i Elaine Thompson-Herah, koje su osvojile medalje na 100 metara.

Allyson Felix ipak je odgodila svoje planove za umirovljenje nakon što je pozvana za subotnje kvalifikacije u štafeti 4x400m. Felix je prošli tjedan broncom u mješovitoj štafeti spustila zastor na blistavu karijeru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu