Obavijesti

Sport

Komentari 22

Amsterdam Arena je sretna za 'modre': Vrijeme da i oni zabiju

Amsterdam Arena je sretna za 'modre': Vrijeme da i oni zabiju
8

Dinamo večeras ima novu priliku zabiti prvi gol u ovosezonskoj Ligi prvaka. U zadnja tri navrata u Amsterdam Areni dvaput su pobijedili, ali i svaki put su postigli gol

VIDEO

Momčad je dobro raspoložena, puni smo optimizma. Zadnja utakmica u Puli možda je putokaz kako bismo trebali odigrati u Amsterdamu, iako je ovo viša razina. Ako želimo dobar rezultat, onda im moramo zabiti - rekao je branič Dinama Tonel koji zbog ozljede nije poletio sa suigračima u Amsterdam na 4. kolo Lige prvaka s Ajaxom.

I stvarno je došlo vrijeme da Dinamo konačno zabije u Europi. 'Modri' su od utorka navečer ostali jedina momčad koja nije zabila gol u Ligi prvaka. Genk je na svom terenu protiv Chelseaja konačno zabio i osvojio drugi bod u skupini.

Dinamo je ostao 'ružno pače' s nulama u najvažnijim rubrikama, a gdje bolje da se prekine ružna statistika nego na za 'modre' sretnoj Amsterdam Areni. U Ajaxovu hramu 'modri' u europskim natjecanjima imaju pozitivna iskustva.

Zagrebačka momčad u tri nastupa dvaput je ostvarila velike pobjede i jednu izgubila. Lijepe uspomene sežu u 1998. kad je tadašnja Croatia kao autsajder šokirala Ajax u Areni pobjedivši 1-0 legendarnim golom Josipa Šimića.

'Modri' su se vratili na omiljeno mjesto devet godina kasnije i priredili neviđeni preokret. Nakon što je Dinamo na Maksimiru razočarao izgubivši 1-0, dva tjedna kasnije priredili su jednu od najveličanstvenijih pobjeda golom Modrića i dvama golovima Mandžukića za slavlje 3-2 u produžetku što im je osiguralo plasman u skupine Europske lige.

Mini tradiciju nisu nastavili 2009. kad ih je ždrijeb spojio u samoj skupini Europske lige. Ajax je pobijedio u Zagrebu, ali je slavio i na domaćem terenu 2-1 golovima Suareza i Rommedahla. No, Dinamo se ni nakon 2-0 nije predao kad je Ivan Tomečak u 90. minuti zabio za smanjenje zaostatka.

Iako nije slavio u sve tri utakmice Dinamo je u sva tri navrata zabio gol. Pa neka se ta tradicija nastavi i večeras...

Vjerojatni sastav Dinama

Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Cufre - Leko - Badelj, Kovačić, Sammir, Ibanez - Rukavina

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'