Obavijesti

Sport

Komentari 197

Blanka uzela svjetsko srebro! Ozlijeđena do rezultata sezone

Blanka uzela svjetsko srebro! Ozlijeđena do rezultata sezone
7

Najbolja hrvatska atletičarka osvojila je srebro u skoku u vis na SP-u u korejskom Daeguu. Načeta ozljedama Vlašić je ostvarila i rezultat sezone s 203 centimetara

VIDEO

Ne bih mogla sjediti ispred televizora i gledati cure kako skaču za svjetski naslov. Dok god mogu hodati, mogu i skakati, rekla je Blanka uoči Svjetskog prvenstva u Daeguu.

Najbolja hrvatska atletičarka dokazala je da je i ovakva, sva načeta ozljedama, u samo svjetskom vrhu u skoku u vis.

Vlašić je osvojila svjetsko srebro s preskočenih 203 centimetara, ostvarila najbolji rezultat sezone te upisala 100. skok preko dva metra.

- Čičerova je zasluženo pobijedila jer cijelu sezonu ima više skokove od mene, to je glavni razlog. Ja sam prvi put uopće pogledala 2,03 i 2,05 ove sezone, ni na treningu nisam to uspijevala preskočiti - izjavila je Blanka nakon finala za Večernji list te dodala:

- Velika je lista ljudi kojima dugujem zahvalu što sam uopće nastupila, ovo je srebro kao zlato! I moj stoti skok preko dva metra.

Unatoč načetim koljenima i bolovima pri odrazu u vis, Blanka je do dva metra, sve visine rješavala iz prvog pokušaja. Zatim je malo 'zapelo' te je 2.00 i 2.03 preskočila iz drugog pokušaja što je bilo dovoljno za drugo, ali ne i utješno mjesto. Jer je dokazala samoj sebi da je i ovakvom stanju spremna za velike stvari.

Najveća konkurentica Ana Čičerova očekivano se okitila zlatom i naslijedila Blanku na svjetskom tronu preskočivši 2.03 cm iz prvog pokušaja. Do 2.05 Ruskinja nijednom nije rušila letvicu te je nakon dva osvojena srebra u Berlinu i Osaki zasluženo slavila.

Broncom se okitila Talijanka Antoinetta di MArtino s preskočenih dva metra.

SP u atletici, vis za žene:

1. Ana Čičerova (Rus) 203cm

2. Blanka Vlašić (Hrv) 203

3. Antoinetta di Martino (Ita) 200

4. Svjetlana Školina (Rus) 197

5. Jelena Sljesarenko (Rus) 197

LIVE

2.05 cm

I Blanka i Čičerova su rušile na 2.05 m. Vlašić je ostao još jedan pokušaj da iznenadi i uzme zlato. Čičerova je rušila i treći put na 2.05 cm. Čeka se posljednji Blankin pokušaj.

2.03 m

Blanka je iz prvog pokušaja rušila letvicu na 2.03. Nije odlučila preskakati 2.07 te će se s Di Martino boriti za srebrnu medalju. Vlašić je preskočila visinu od 2.03 m iz drugog pokušaja! Za zlato će se boriti za zlato na sljedećoj visinu od 2.05 s Čičerovom. Di Martino je trećim rušenjem ispala iz utrke za zlato.

Di Martino je rušila letvicu na 2.03 iz prvog pokušaja. Ana Čičerova potvrdila je status favorita, uvjerljivo je iz prvog pokušaja preskočila tu visinu.

2.00 m

Ostalo je samo pet skakačica. Blanka prvi put ruši visinu od dva metra. Jedina je tu visinu iz prvog pokušaja preskočila glavna favoritkinja Ana Čičerova, dok su sve ostale skakačice rušile. Di Martino je pod velikim pritiskom iz trećeg pokušaja preskočila dva metra. Jelena Slesarenko triput je rušila dva metra te je ispala uz utrke za medalju. Blanka je apsolvirala visinu iz drugog pokušaja.

1.97 m

Blanka trpi velike bolove na skočnoj nozi, no uspjela je je preskočiti visinu 1.97 m te je trenutno prva u poretku bez ijednog rušenja. Konkurentice Slesarenko, Čičerova i Di Martino također su ovu visinu preskočile iz prvog pokušaja.

1.93 m

Najbolja hrvatska atletičarka preskočila je lakoćom i drugu visinu od 1.93 m. Najveće konkurentice Čičerova i Slesarenko također su lagano preskočile dvije visine. Ema Green se prva oprostila od natjecanja. neočekivano je rušila 193 cm tri puta.

1.89 m

Blanka Vlašić bez problema je preskočila prvu visinu od 1.89 m.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve