Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ana i Lucija vratile se u Split: Njih dvije su brend ovog grada

Ana i Lucija  vratile se u Split: Njih dvije su brend ovog grada
5

Ni danas mi nije jasno zašto je sudac dosudio kaznu i uzeo mi zlato, ali time se više ne opterećujem. Sportašica sam i uživam u natjecanjima, kazala nam je Ana

VIDEO

Sestre Zaninović vratile su se u Split s dvije nove medalje, srebrom i broncom sa SP-a u Meksiku te zaokružile broj odličja s velikih svjetskih natjecanja na 10, a kako i priliči blizankama, svaka je osvojila po pet.

- Ana i Lucija su postale brend grada Splita, one svojim uspjesima i medaljama popunjavaju prazninu nastalu lošim rezultatima nekadašnjih perjanica, splitskih kolektivnih sportova – kazao je doministar sporta Petar Skansi. 

Kontinuitet natjecanja s kojih se sestre Zaninović vraćaju s medaljama najbolja su potvrda njihove kvalitete. 

- Post olimpijske godine znaju biti jako neugodne za sportaše koji formu tempiraju za Olimpijadu. Ana i Lucija su perjanice Taekwondo kluba Marjan, koji je s četiri predstavnika na SP potvrdio koliko se dobro radi – dodao je predsjednik Splitskog sportskog saveza Igor Boraska.

Taekwondo sport je po masovnosti drugi sport u gradu Splitu, s preko 2000 članova u osam klubova pretekli su sve osim nogometa. 

- Naša je želja da u Splitu organiziramo i jedno veliko natjecanje, nadam se kako će nam grad i država u tome pomoći – zaželio je trener trofejnih sestara Toni Tomas. 

Lucija Zaninović osvojila je broncu, jedinu medalju koja joj je nedostajala u kolekciji. 

- Pripreme su trajale jako dugo, morali smo provesti 25 dana u Meksiku, kako bi se aklimatizirali na uvjete natjecanja, koje je organizirano na 2000 metara nadmorske visine. Ne koncu je sve ispalo kako treba, osim te Anine finalne borbe koja je završila tako kako je završila. 

A upravo kraj finalne borbe u kojoj je zbog sudačke odluke Ana Zaninović ostala bez zlata obilježio je Svjetsko prvenstvo. 

- U dvorani je nastao muk, ni mi nismo znali što se događa. Isprva sam bila iznenađena i razočarana, ali kad su sa svih strana počele stizati čestitke i pohvale, sve se zaboravilo – kazala je Ana i dodala: 

- Ni danas mi nije jasno zašto je sudac dosudio kaznu, ali time se više ne opterećujem. Sportašica sam i uživam u natjecanjima, dala sam sve od sebe, a na njegovu odluku nisam mogla utjecati. Svi smo mi ljudi, griješimo, želim vjerovati da njegova pogreška nije bila namjerna – kazala je Ana, kojoj je Taekwondo federacija među više od tisuću natjecatelja iz 150 zemalja dodijelila trofej ''Fair play''.

- Nakon srebra sa SP-a 2007., te zlata sa SP-a 2011. godine na kojem sam dobila i trofej za najbolju natjecateljicu, opet se sa SP-a vraćam s dva trofeja – nasmijala se Ana, koja nije razmišljala da trofej pokloni sucu koji ju je oštetio. 

- Nismo ga vidjeli nakon Anine borbe, više nije ni sudio na SP-u. Za mene je Anino srebro zlatnoga sjaja – kazala je Lucija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju