Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ana Šimić sedma u finalu visa, Lasickene napadala 208 cm!

Ana Šimić sedma u finalu visa, Lasickene napadala 208 cm!
3

Slavila je Ruskinja Marija Lasickene sa 2.04 m, koja je do zlata stigla preskočivši osam visina u prvom pokušaju. Ruskinja je pokušala preskočiti i 2.08 m što bi bio njezin osobni rekord

VIDEO

Hrvatska atletičarka Ana Šimić osvojila je sedmo mjesto u skoku u vis na svjetskom prvenstvu u Dohi s preskočenih 1.93 metara, dok je treće uzastopno zlato osvojila Ruskinja Marija Lasickene s rezultatom 2.04 m.

Šimić je prve tri visine (1.84, 1.89, 1.93) preskočila iz prvog pokušaja, no zapela je na 1.96 m tri puta srušivši letvicu. Šimić je ove sezone dvaput svladala 1.94 m, u Pragu i Varaždinu, no preko 1.96 nije išlo. 

Osvajačici europske bronce 2015. godine bilo je to četvrto svjetsko prvenstvo, pri čemu drugo na kojem je nastupila u finalu. Prije četiri godine u Pekingu je bila deveta, dok u Londonu (2017) i Moskvi (2013) nije izborila finale.

World Athletics Championships - Doha 2019

Slavila je Ruskinja Marija Lasickene sa 2.04 m, koja je do zlata stigla preskočivši osam visina u prvom pokušaju. Ruskinja je pokušala preskočiti i 2.08 m što bi bio njezin osobni rekord te drugi najbolji rezultat svih vremena, ali nije uspjela. Svjetski rekord i dalje drži Bugarka Štefka Kostadinova koja je u Rimu 1987. godine preskočila 2.09, dok je naša Blanka Vlašić u kolovozu 2009. na Hanžeku preskočila 2.08.

Lasickene je tako osvojila treće uzastopno zlato nakon što je slavila 2015. u Pekingu i prije dvije godine u Londonu.

Druga je iznenađujuće bila 18-godišnja Ukrajinka Jaroslava Mahučik, također s 2.04, ali je na putu do te visine šest puta rušila letvicu. Mahičuk je ovim rezultatom postavila svoj osobni rekord, ali i novi svjetski juniorski rekord. Treća je bila Amerikanka Vashti Cunningham s dva metra. 

Bravo, Saro: Kolak 'na mišiće' izborila finale u bacanju koplja
Bravo, Saro: Kolak 'na mišiće' izborila finale u bacanju koplja

Srebrna iz Londona Ukrajinka Julija Levčenko na koncu je bila četvrta, također s 2.00, dok je brončana s posljednjeg SP-a  Poljakinja Kamila Lićwinko bila peta s preskočenih 1.98 m.

Warholmu zlato na 400 m

Etiopljanin Muktar Edris osvojio je zlato na 5 km na svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, Norvežanin Karsten Warholm bio je najbolji na 400 m s preponama, Šveđanin Daniel Stahl je slavio u bacanju diska, na 3.000 m sa zaprekama pobijedila je Kenijka Beatrice Chepkoech, a na 800 metara Halimah Nakaayi iz Ugande.

Edris je slavio u neizvjesnoj završnici s rezultatom 12:58.85 ispred sunarodnjaka Selemona Barege (12:58.70), dok je broncu osvojio Kanađanin Mo Ahmed s rezultatom 13:01.11 ispred još jednog Etiopljanina Telahuna Hailea Bekelea. Norvežanin Jakob Ingebrigtsen je bio peti. Edris je tako obranio svjetsko zlato osvojeno prije dvije godine u Londonu gdje je prekinuo dominaciju Britanca Moa Faraha.

Na 400 m s preponama pobijedio je Norvežanin Karsten Warholm (47.42) obranivši zlato iz Londona. Warholm je pobijedio ispred Amerikanca Raija Benjamina (47.66) i Katarca Abderrahman Sambe (48.03).

Zlato u bacanju diska osvojio je Šveđanin Daniel Stahl s rezultatom 67.59 ispred Jamajčanina Fedricka Dacresa (66.94) i Austrijanca Larsa Weisshaidingera (66.82). Stahl je u Londonu bio drugi, no ovoga puta je stigao do zlata.

Na 3.000 metara sa zaprekama najbolja je bila Kenijka Beatrice Chepkoech koja je istrčala novi rekord svjetskih prvenstava (8:57.84). Druga je bila braniteljica naslova iz Londona Amerikanka Emma Coburn (9:02.35), dok je treća bila Njemica Gesa Krause (9:03.30).

Na 800 metara je iznenadila Halimah Nakaayi iz Ugande s rezultatom 1:58.04 ispred Amerikanke Raevyn Rogers (1:58.18) i njezine sunarodnjakinje Ajee Wilson (1:58.84). 

Trostruka svjetska prvakinja Južnoafrikanka Caster Semenya nije branila naslov, a glavna favoritkinja bila je Wilson koja se nadala kako će postati prva Amerikanka koja je slavila u ovoj disciplini. Na koncu je bila treća. (dk)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta